Knauf’tan Çevreye Duyarlılık İlkesi İle Sürdürülebilir Üretim
Günümüzde yaşanan pek çok çevresel sorun, insanın doğaya verdiği zararın sonucunda ortaya çıkıyor. Bu durum tüketicileri çevre dostu ürün ve uygulamalara yöneltiyor.Tüketici tercihlerindeki değişiklikleri üreticiler yakından takip ediyor. Alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri Knauf, gerek üretim tesislerindeki yapılanma gerekse enerji tasarrufu sağlayançözümleri ile benimsediği çevre politikalarını bir bütün olarak ortaya koyuyor.
Tüketiciler, aldıkları ürünlerin kaliteli olması kadar çevreci olmasına da dikkat ediyor. Yapılara yönelik sürdürülebilir performans çözümleri sunan Knauf, yapılarda enerji kullanımını azaltarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için çalışıyor.
Geri dönüşüm malzemeleriyle sürüdürülebilir üretime destek
Knauf, kuru yapı sistemleri ile yapı imalatları sırasında su kullanımını azaltmayı amaçlıyor. Ürünlerinde geri dönüşüm malzemeleri kullanarak, yapı sektöründe sürüdürülebilir üretime destek oluyor. Kömür kullanan enerji santrallerinin baca gazlarında ortaya çıkan sülfür gazının atmosfere salınımını minimuma indirmek için araştırma yapan Knauf, ortaya çıkan yan ürünleri inşaat sektöründe kullanmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Knauf Alçıpan® ürünleri, uygulandıkları duvar yüzeyinde ısı yalıtımına ve dolayısıyla bina enerji verimliliğine katkıda bulunuyor. Knauf Alçıpan® dış cephede kullanıldığında da ısı yalıtımına destek oluyor. Knauf sistemleri, LEED® Yeşil Bina Derecelendirme Sistemi aranan binaların vazgeçilmez unsurlarından biri olarak büyük önem kazanıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık” belgelerine sahip
Knauf global üretim tesislerinde kullandığı ko-jenerasyon ve rejenerasyon teknolojileri ile çevresel etkisini en aza indirmeyi amaçlıyor. Her türlü üretim sektöründe, ürünün ilk aşamasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen her adımda çevresel etkilerin dikkate alınarak üretimin gerçekleştirilmesini sağlayan sistematik bir yaklaşım olarak tanımlanan ISO 14001 sistemini fabrikalarında uygulayan Knauf, ürettiği ürünlerin yanı sıra global üretim tesislerinde uyguladığı geri kazanım politikalarıyla da çevreye ve insanlığa karşı sorumluluklarının farkında olduğunu ispatlıyor. Knauf, Türkiye’deki fabrikalarında, ortaya çıkan proses atıkları, atık minimizasyon ünitesinde fiziksel işlemlerden geçirerek üretim sürecinde yeniden değerlendiriyor. Bu sayede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda öncelikle Ahiboz I ve Kocaeli (İzmit) Fabrikaları son olarak da Ankara Ahiboz II Fabrikası “Sıfır Atık” belgesi almaya hak kazanan Knauf çevre çalışmalarını hammadde kaynağından son ürününe kadar devam ettiren bir kuruluş olarak farkını bir kez daha ortaya koydu.