Bir Pako Şalter Klasiği: Kraus & Naimer C-CA Serisi

Elektrik, enerji, otomotiv, raylı sistemler gibi sektörlere yönelik geliştirdiği katma değerli ürünleriyle sektörünün öncü firması olan Kardeş Elektrik, yarım asrı aşkın süredir Türkiye’de hayata geçirdiği yatırımlarla fark yaratmaya ve yüksek müşteri memnuniyeti sunmaya devam ediyor.

1907 yılında Avusturya’da kurulan ve paket şalterin mucidi olan Kraus & Naimer firması ile 1963 yılında mümessillik anlaşması imzalayan Kardeş Elektrik, 1968 yılında yaptığı patent anlaşması ile paket şalter üretimi alanındaki bu büyük tecrübe ve kaliteyi, ülkemize transfer ederek, üretime başlamıştır.

Ülkemizde paket şalter ismi ile bildiğimiz bu şalt komponenti, ilk kez 1948 Viyana Dünya Ticaret Fuarı’nda tanıtan Kraus & Naimer, günümüzde paket şalter üreticilerinin kullandığı tasarımın temelini oluşturuyor.

114 yılı aşkın tecrübe ve sahip olduğu know-how ile tüm dünyada en çok kabul gören ve kalite algısı en yüksek olan paket şalteri, Kraus & Naimer deneyiminin verdiği güven ve kalite anlayışı ile 53 yıldır Türkiye’de üreten Kardeş Elektrik, müşterilerine yüksek katma değer sağlamaya devam ediyor.

Kardeş Elektrik, Kraus & Naimer markasının C-CA serisi paket şalterleri olarak bilinen; CA10, CA20, C26, C32, C42 ve C80 kodlu altı ayrı amperaj değerindeki tipleri Türkiye’de üretiyor. Bu seri şalterlerde her yuvada 2 kontak bulunmakta olup, bir şalter maksimum 12 yuva ( 24 kontak ) olabiliyor. Kademe açıları ise 30- 45-60 ve 90 derece olarak yapılabiliyor.

Kraus & Naimer’e özel gümüş alaşım kontak yapısı sayesinde maksimum iletim, minimum kayıp sağlanıyor. Bu nedenle CA10 serisi paket şalterler, düşük güç uygulamaları ve DC uygulamaları için geniş kullanım alanı sunuyor.

Geniş kesitli klemenslerde yuvasından düşmeyen vidalar, yıldız/düz tornavida ile gayet seri ve emniyetli olarak sıkılabiliyor. CA10 ve CA20 şalterlerinin terminalleri, IP20 olup el temasına karşı korumalı olarak üretiliyor. Diğer C26,C32, C42,C80 modellerinde ise aksesuar olarak koruma kapakları bulunuyor. Bu ürünlerin terminalleri de bu kapaklar ile IP20 parmak temasına karşı korumalı hale getirilebiliyor.

C-CA serisi paket şalterlerin dizaynı, müşteri talebine göre istenilen kontağın istenilen kademesinde açılıp kapanıyor. Bu tür taleplerde ürüne özel şalter kodu verilerek üretiliyor.

E-Bülten Kayıt