MAPEI 85 Yaşında…

İnşaat sektörüne yönelik her türlü üründe imzası olan İtalyan yapı kimyasalları devi Mapei Group Şubat ayında 85. yılını kutluyor.
20’den fazla ürün grubu, 84 üretim tesisi ile 57 ülkede 3 nesildir çalışmalarına devam eden Mapei Group Türkiye’de de 2013 yılından itibaren faaliyet gösteriyor. Dünyada ve Türkiye’de toplamda 11 bin çalışanı ve 2.8 milyar euro cirosu bulunan Mapei Group, 85. yaşıyla birlikte büyüme hedefini ve sürdürülebilirliğe verdiği önemi artırmaya devam ediyor.

1937 yılında Milano’da küçük bir atölye olarak kurulan şirket dünyada ve Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmeye hız kesmeden devam ediyor. 85 yıl önce kurulan Mapei, tüm dünyada gerçekleştirdiği çalışmalarında sürdürülebilirlik hedeflerini ön plana koyarak kendini ve tüm etki ettiği coğrafyaları geliştirmeyi sürdürüyor. Global şirket olma kültürünü, AR-GE’ye verilen önemi, uzmanlığı ve sürdürülebilirliği ana hedef belirleyen Mapei Group yeni dönemiyle ilgili 85. yaşına özel bazı açıklamalarda bulundu.

TÜM DÜNYADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLLİK ve SOSYAL SORUMLULUK

PROJELERİYLE FARK YARATIYOR

Mapei Group olarak 85. yıllarını yeni bir başlangıç olarak kabul ettiklerini ve bu doğrultuda global çapta büyüme hedeflerini, küresel anlamda sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanlarında ileriye dönük çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini belirten Mapei Group CEO’su ve Global Geliştirme Direktörü Veronica Squinzi sözlerine şu şekilde devam etti:

“Dünyanın içinde bulunduğu mevcut şartlar ve gündem konuları da göz önüne alındığında tüm bu zorluklara karşı Mapei Group olarak global vizyonumuzdan hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Kurulduğumuz ilk günden itibaren kurumsal sosyal sorumlu bir şirket olarak; kültüre, sanata ve spora destek vermek bizim için oldukça önemli. Küçük bir atölyeden, Montreal Olimpiyatları’nın atletizm pistlerini inşa edecek noktaya oluşturduğumuz bu global vizyon sayesinde geldik. Şirketimiz ilk kuruluşundan bugüne ve bugünden de geleceğe yeni pazarlara yatırım yapma hedefini hep ön plana koydu. Bugün 57 ülkedeki 91 alt kuruluşumuz ile faaliyet gösterirken ana hedefimiz her zaman olduğu gibi bugünde büyümeye devam etmek. Bu doğrultuda Fransız bir şirket olan Resipoly’yi kısa bir süre önce bünyemize ekledik. Bunun dışında Amerika Birleşik Devletleri’nden Çin’e kadar dünya genelinde devam eden beş yeni fabrika inşaatımız da bulunuyor. “

HEDEF DAHA AZ KAYNAK KULLANMAK

85. yılla birlikte inovasyon ve AR-GE çalışmalarının, tüm stratejilerinin ana eksenini oluşturacağını belirten Mapei Group CEO’su ve Araştırma ve Geliştirme Direktörü Marco Squinzi hedeflerini sıralayarak sözlerine devam etti:

“Tüm dünyayı içerisine alan bu strateji kapsamında birebir faaliyette olduğumuz tüm ülkelerde inovatif çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Yeni dünya düzeninde var olabilme ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için gerekli olan daha az kaynak kullanımını daima temel hedeflerimizden biri haline getirdik. Biz, inşaat sektörüne yönelik ürünler üreten bir kimya şirketiyiz. 32 araştırma laboratuvarımızın amacı, dayanıklılık ve kaliteye odaklanarak binaların daha sürdürülebilir olmasını sağlayan son teknoloji ürünler geliştirmek. Daha az kaynak kullanmanın ve daha az atık çıkarmanın en iyi yolunun mevcut binaların yaşam döngülerini uzatmak olduğuna inanıyoruz. Döngüsel ekonominin güçlenmesine katkı sağlamak adına çevresel etkisi düşük ham madde veya ikincil ham madde kullanımını artırırken hem çevremizin hem de çalışanlarımızın sağlığını korumak için tehlikeli madde kullanımını en aza indirmeye çalışıyoruz. Esas amacımız sürdürülebilir bir dünya inşa etmeye katkı sağlamak.”

İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYAYA KATKI SAĞLAMAK HEDEFİMİZ

Mapei’nin 85. yılı itibariyle çalışmalarında tüm dünyada sürdürülebilirliğe katkı sağlayacaklarını, daha iyi bir dünya daha iyi bir yaşam ve sürdürülebilir yarınlar için hedeflerini belirlediklerini söyleyen Mapei Group CEO’su ve Global Geliştirme Direktörü Veronica Squinzi:

“Mapei Group olarak içerisinde bulunduğumuz coğrafyaya katkı sağlamak bizim için çok önemli. New York’taki Guggenheim Müzesi, Milano’daki La Scala Opera Binası ve Roma’daki Kolezyum gibi ikonik binaların iyileştirilmesi, Panama Kanalı gibi büyük altyapıların inşası gibi birçok dev projeye imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Yeni düzen ve yeni çağın gerekliliği olan ileriye dönük bakış açımızı çalışmalarımızda sürdürmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik odak noktamız olacak. Bu anlamda dinamik ve endüktif elektrikli şarj kullanarak İtalya’daki A35 Brebemi otoyolunun ulaşım koridorlarında yenilikçi ve sıfır emisyonlu hareketlilik sağlama projemiz olan ‘Arena del Futuro’ en güzel örnek olabilir” dedi.

E-Bülten Kayıt