Schneider Electric’in IntenCity’de Uyguladığı Net Sıfır Bina Çözümlerine, Fast Company’den Ödül

Enerji yönetimi ve otomasyonunun dijital dönüşümü alanında dünya lideri olan Schneider Electric, Fast Company’nin prestijli 2022 Dünyayı Değiştiren Fikirler Ödülleri’nin Mimari kategorisinde Mansiyon Ödülüne layık görüldü. Schneider Electric, Fransa’nın Grenoble şehrinde yer alan Geleceğin Binası adlı bina operasyonundaki yeni net sıfır karbon projesi IntenCity için ödül sahibi oldu.

Global CO2 emisyonlarının neredeyse %40’ından binaların sorumlu olduğu ve binaların enerjisinin %30’undan fazlasının israf edildiği endüstrinin, atıkları tahmin edip minimuma düşürürken, daha iyi ve daha verimli sonuçlar sunulmasına yardımcı olmak için büyük bir dijital takviyeye ihtiyacı var. Schneider’ın Net Sıfır Bina Stratejisi, gelişmiş EcoStruxure™ çözümleri aracılığıyla binalarımızın atıkları azaltmasına, karbondan arındırmasına ve Net Zero hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olarak bu sorunu doğruluk ve verimlilikle çözüyor.

IntenCity, Schneider Electric’in daha sürdürülebilir, esnek, hiper verimli, insan odaklı hale gelmek ve net sıfır hedeflerine ulaşmak için dünyadaki binaları yeniden düşünme çabalarının önde gelen bir parçasıdır. Schneider Electric’in binalar için 4 adımlı Net-Sıfır Karbonsuzlaştırma stratejisinin somut bir kanıtı olan IntenCity, net sıfır karbonlu bir bina olarak, enerjiyi azaltarak ve fosil yakıtlı enerjiyi yenilenebilir enerjilerle değiştirerek operasyonlarındaki CO2 emisyonlarını azaltmak için aktif önlemler alıyor. IntenCity ayrıca, bağlı cihazları, uç nokta kontrolünü ve gelişmiş analitiği kullanarak enerji ve karbon KPI’larını dijital olarak izleme ve raporlama yeteneğine sahip. Kullanım tarafından yönlendirilecek kadar akıllı olan Intencity, Bina Yönetim Sistemi ve ilgili analitik, verimlilik, esneklik ve konforu birleştirmeye izin veren 60.000 veri noktasına dayanıyor.

EcoStruxure™ çözümleriyle ve uçtan uca bir dijital açık mimariyle donatılan IntenCity, birinci sınıf inovasyon ve 5.000’den fazla çalışanın refahını destekleyen akıllı bir bina yaratırken enerji ayak izini azaltmak için çok sayıda alanın 26.000 m2’lik tek bir alanda bir araya getirilmesi anlamına geliyor. IntenCity, Avrupa’daki ortalama binalardan 10 kat daha az enerji kullanmasıyla da dikkat çekiyor. Bu binada hiçbir şey yakılmıyor; bütün enerji yenilenebilir kaynaklardan sağlanıyor. 4.000 metrekarelik fotovoltaik paneller, iki rüzgar türbini ve 300 kW’lık sahada batarya depolama sayesinde IntenCity, yılda 970 megawatt saat enerji üretiyor ve bu da 200 eve güç sağlamak için yeterli oluyor. Yalnızca ihtiyaç duyulan enerjinin tüketilmesini sağlayan IntenCity, enerjiyi depolayıp bina dışına sunma becerisine de sahip. Bu sayede bina operasyonlarında Net Sıfır Enerji sunuyor. 

IntenCity’nin, Dünyayı Değiştiren Fikirler Ödülleri kapsamında yer almasından onur duyduklarını açıklayan Schneider Electric Dijital Binalar Departmanında Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Andre Marino, “IntenCity, Schneider Electric’in gelişmiş enerji performans modeli iletasarlandı ve şimdiden geleceğin enerji tablosunun bir parçası oldu. Temelinde inovasyonu barındıran IntenCity, tamamen dijital ve tamamen elektrikli bir dünyada yeni bir çağ vizyonumuzu temsil ediyor.” dedi.

Fast Company’nin Dünyayı Değiştiren Fikirler Ödülleri; temiz teknolojiyi, yenilikçi kurumsal girişimleri, şehirler ve binalar için cesur yeni tasarımları ve olumlu sosyal inovasyonun büyümesini destekleyen, sosyal eşitsizliği, iklim değişikliğini ve halk sağlığı krizlerini ele alan diğer yaratıcı çalışmaları içeriyor.

Bu yıl altıncısı verilen Dünyayı Değiştiren Fikirler Ödülleri; iklim, sosyal adalet ve en popüler kategoriler arasında olan yapay zeka ve veri kategorilerinde 39 kazanan, 350 finalist ve 600’den fazla mansiyon ödülünün sahibini belirliyor. Seçkin Fast Company editörlerinden ve muhabirlerinden oluşan bir heyet; ulaşım, eğitim, gıda, politika, teknoloji, sağlık, sosyal adalet ve daha pek çok alanda 2.997’nin üzerinde katılımcının bulunduğu bir havuzdan kazananları ve finalistleri belirledi. Ek olarak bu yıl iklim, doğa, su ve işyeri gibi pek çok yeni kategori daha eklendi. 2022 yılı ödülleri, İsviçre’den Hong Kong’a ve Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanından katılımlara ev sahipliği yapıyor.

İnsanlar için barınaktan iklim krizine kadar toplumun en acil sorunlarından bazılarını çözmek için uyguladıkları yenilik ve yaratıcılıktan sürekli olarak ilham aldıklarını belirten Fast Company Geçici Yayın Yönetmeni David Lidsky, “Fast Company, büyük zorlukların üstesinden gelmek için önemli, yenilikçi çalışmaları güçlendirmedeki rolünün tadını çıkarıyor. Editörlerimiz, 2021’in başından bu yana başlatılan en ustaca girişimlerden bazılarını belirledi. Bunun hem anlamlı bir etkisi olacağını, hem de başkalarını da çözümün bir parçası olmaya teşvik edeceğine inanıyoruz.” dedi. 

E-Bülten Kayıt