Belimo, Binalardan Yayılan CO2 Emisyonlarını Azaltmak İçin Vakıf Kurdu

Belimo, “Belimo İklim Vakfı”nın kuruluşu ile kâr amacı gütmeyen kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarını binalarından yayılan CO2 emisyonlarını azaltmaları için destekleyecek.

İnovasyon odaklı teknoloji şirketi Belimo, emisyonlarını daha fazla azaltmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Belimo saha cihazları, uygulamada sunduğu tasarruflarla, üretim ve operasyon sırasında ürettiği CO2 emisyonlarını şimdiden 24 kat düşürüyor. Ayrıca, Belimo kendi emisyonlarını azaltmak için projelere sürekli yatırım yapmaya devam ediyor. Belimo, emisyonları sıfırlamak için (GHG Protokolüne göre: Kapsam 1, Kapsam 2 ve hava yolculuğu) “Belimo İklim Vakfı”nı kurdu. Vakıf; binalardan yayılan CO2 emisyonlarını azaltmaya katkıda bulunmayı ve bina renovasyonlarının iklim hedeflerini elde etmede sahip olduğu büyük tesir gücü konusunda toplumu haberdar etmeyi hedefliyor..

Belimo, ilgili Vakfı kurarak, enerji verimliliğini arttırmak ve binalardan yayılan CO2 emisyonlarını azaltmayı hedefliyor. Vakfın Genel Müdürü Reto Walchli konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Vakıf tarafından finanse edilen projeler vasıtasıyla, ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme teknolojisi alanlarında binaların en uygun duruma getirebileceğini ve bu şekilde, küresel gayrimenkul portföyünün CO2 ayak izinin azaltılabileceğini açıkladı. Walchli sözlerine şöyle devam etti:

“Çoğu kişi gayrimenkul sektörünün iklim hedeflerini elde etmede sahip olduğu muazzam tesir gücünün farkında değil ve ne yazık ki, bu konuya şimdiye dek çok az değinildi.” ‘Belimo İklim Vakfı’ ile bu durumu değiştirmek istiyoruz.”

Vakıf; eğitim, öğretim ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen kuruluşların ve sivil toplum kuruluşlarının binalarındaki enerji verimliliğini arttırmak için projeleri hem finansal açıdan hem de bir danışma yetkisiyle destekleyecek. Vakfın odak noktası, mevcut ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerini en iyi duruma getirmek olacak. Vakıf, bu tür projeleri uygulayarak ve Belimo çalışanlarını bu projelere büyük ölçüde dahil ederek, yalnızca CO2 emisyonlarını azaltmayı değil, aynı zamanda bilgi aktarımı yapmayı ve binalardaki enerji azaltma potansiyeli ile ilgili farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Belimo, Automation AG tarafından yapılan yıllık bağışların yanı sıra, Belimo Holding AG’nin ana hissedarı olan Linsi Vakfı da “Belimo İklim Vakfı”na büyük çapta bir destek sunuyor. Vakıf, nitelik açısından kâr amacı gütmüyor. Siyasi açıdan da tarafsız olarak hizmet verecek. Vakıf, değer yaratma prensibine uygun olarak, kamu yararına olan projeleri destekleyecek.

E-Bülten Kayıt