TTMD XV Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu, 20-23 Eylül’de Sanal Ortamda Gerçekleşecek

“Gelecek ve HVAC Sistemleri” başlığını taşıyan TTMD XV Uluslararası Yapıda Tesisat Teknolojileri Sempozyumu 20-23 Eylül 2022 tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleştirilecek.

COVID-19 pandemisi ile başkalaşan yeni yaşama koşullarımızda, HVAC sistemlerinde tüm ezberler bozuldu. Yeni normallerde nasıl yaşayacağımızın belirlenmeye çalışıldığı bu dönemde, tüm kapalı alanların nasıl daha iyi yaşanır duruma getirileceğinin görüşülmesi, değerlendirilmesi ve belirlenmesi gerekiyor. Gelecekte benzeri ya da hiç öngörülemeyen yeni ve bambaşka koşullarla karşılaşma olasılıklarına hazır olunabilmesi de bugünden başlayarak çalışılması gereken bir konu.

Ancak iklim değişikliği gerçeği pandemi ile bir kenara itilemez. Bu nedenle de bugüne kadar üstünde çok emek verilerek çalışılmakta olan; enerjinin etkin kullanımı, iç hava kalitesi/iç çevre kalitesi, yenilenebilir enerji kullanımı, modelleme, data ve simülasyon, dijitalleşme, yerel iklim koşulları ve buna bağlı sistem tasarım yaklaşımları, esnek sistem çözümleri konuları da büyük önem taşıyor.


İçinde bulunduğumuz koşullar özellikle çevre ve mekanik tesisat konusunda çalışan profesyonellere her zamankinden daha büyük bir sorumluluk yüklüyor.

XV. Uluslararası Yapıda Tesisat Sempozyumu bu konularda çalışan; akademisyen, mühendis, mimar, meslek çalışanı, üretici, müteahhit ve tasarımcının bilgi alışverişi yapmalarına olanak sağlayacak bir platform vazifesi görecek.

Ücretsiz Kayıt Olmak İçin: https://live.ttmd.org.tr/

SEMPOZYUMUN TEMASI

Gelecek ve HVAC Sistemleri

SEMPOZYUM KONU BAŞLIKLARI

1.Covid-19 ve HVAC Sistem Çözümleri

2.Bina İşletim Sistemleri: Modelleme, Veri ve Simülasyon

3.Dijitalleşme, Bilgi Teknolojileri ve İşletim Teknolojileri

4.İç Mekan Çevre Kalitesi ve Yeni Tasarım Kriterleri

5.Mikroklima, Bina Etkileşimleri ve Dayanıklılık/Esneklik

6.Enerji Etkin Binalar

7.Yeni HVAC Sistem Tasarım Yaklaşımları

8.Yenilenebilir Enerji Kullanımı

E-Bülten Kayıt