Wilo Türkiye’de Hedef Maksimum Sürdürülebilirlikle Minimum Tüketim
Kuruluşunun 150’nci yılını kutlayan Wilo, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik hedefleri çerçevesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında “Aksiyon Günleri” etkinliği düzenleyerek iki yeni projesini tanıttı. Dünya çapındaki 50 sürdürülebilirlik ve iklim liderinden biri olan Wilo, daha iyi bir gelecek için hayata geçirdiği yeni projelerini Almanya ile ortak yaptığı dijital etkinlikte paylaştı. Ev sahipliği yapan 7 ülkeden biri olan Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 12. Maddesi olan “Sorumlu Üretim ve Tüketim” başlığı altında geliştirilen “BlueDrop” ve “Etki Sensin” projeleriyle maksimum sürdürülebilirlik yaklaşımıyla minimum tüketim hedefliyor.
Su teknolojileri alanında dünya genelinde her yıl 10 milyon pompa üreten Wilo, küresel iklim hedeflerine ulaşma amacıyla yeni projelere imza atmayı sürdürüyor. Su teknolojileri alanında yürüttüğü çalışmaları ile 150 yıldır tüm dünyada, 30 yıldır ise Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren Wilo, sürdürülebilirliğe etkin biçimde katkıda bulunmak amacıyla iki yeni projeyi hayata geçirdi. Şirketin yeni projeleri “BlueDrop” ve “Etki Sensin”, Wilo SKA Aksiyon Günleri kapsamında Almanya Genel Merkez ile ortak yapılan online etkinlikte tanıtıldı. İki yeni sürdürülebilirlik projesine imza atan Wilo, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına olan desteğini hayata geçirdiği projelerle vurgulamaya devam ediyor.
Wilo Türkiye’den İki Yeni Sürdürülebilirlik Projesi
Avrupa’da sektörünün ilk LEED Gold sertifikalı tesisine sahip Wilo Türkiye, yeni sürdürülebilirlik projelerinden BlueDrop projesiyle; Wilo Türkiye tesisinde güneş ve rüzgâr enerjisiyle üretilen yenilenebilir enerjiyle çalışan Wilo ACTUN OPTI MS’nin taşıdığı kuyu sularının, Wilo Hindistan iş birliğiyle inşa edilecek filtrasyon sistemi ile filtrelenerek tesisin ihtiyaç duyduğu içme ve kullanma suyunu minimum karbon emisyonuyla sağlamayı hedefliyor. Ayrıca bir Wilo Group şirketi olan ABIONIK iş birliğiyle kurulacak gri su arıtma sistemiyle de su geri kazanım döngüsünün sağlanacağı BlueDrop projesiyle Wilo, öz kaynaklarını kullanarak tüketim kaynaklarını en aza indirecek ve çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak. Proje kapsamında Wilo Türkiye; pet şişe, damacana kullanımını ve şebeke suyu kullanımını en aza indirerek, su geri dönüşümü ve çevre dostu su temini konusunda rol model olmayı hedefliyor.
Wilo SKA Aksiyon Günleri kapsamındaki ikinci proje olan “Etki Sensin” projesi ise Wilo ailesinin tüketim ve geri dönüşüm davranışlarını geliştirilen mobil uygulamayla ölçerek, tüketim alışkanlıklarını yönetmelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Bu uygulamadan elde edilecek sonuçlar çerçevesinde Türkiye ve Dünya çapında birçok onaylı karbon denkleştirme projesine bağışta bulunularak yıllık emisyon dengesinin sürdürülmesi amaçlanıyor. “Etki Sensin”, Wilo çalışanları, bayi ve servis ağı gibi önemli iş ortaklarının, “Yaşanabilir Bir Dünya / Sürdürülebilir Yaşam” duyarlılığını taşırken sorumlu ve bilinçli bir yaşama geçiş sürecinin önemli bir parçası olarak tasarlandı. Ücretsiz olarak indirilebilecek Etki Sensin uygulaması; eğlenceli ve eğitici içeriğiyle tüm Wilo çalışanlarının ve paydaşlarının çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik konusunda bilinçlenmesini hedeflerken, uygun davranış eğilimleri geliştirmesini sağlayacak.
“BlueDrop ve Etki Sensin Projeleriyle Rol Model Olmayı Amaçlıyoruz.”
Horizon Danışmanlık Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan Wilo SKA Aksiyon Günleri, farklı panel ve oturumlarla devam etti. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, OMÜD Genel Sekreteri Umay Yılmaz ve İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güçlü İnsel’in değerli katkılarıyla şekillenen oturumlarda, endüstriyel ve bireysel sürdürülebilirlik eylemleri tartışıldı. Etkinlikte Wilo olarak yenilikçi çözümler ve sürdürülebilir gelecekle uyum içinde çalıştıklarının altını çizen Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya; “Bluedrop ve Etki Sensin projeleri dışında, Güneş enerjisi alanında katkı sağlayan ilk karbon sertifikasyon projesi olan Güneşten Ormanlar Projesi’ne destek oluyoruz. Ege Orman Vakfı’nın gerçekleştirdiği Güneşten Ormanlar Projesi ile güneş enerjisinden yılda ortalama 780.000 kWh elektrik enerjisi üretiliyor ve bu da yaklaşık 210 evin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacına denk geliyor. Sistem ayrıca yılda yaklaşık 500 ton karbon (CO2) emisyonunu da engelliyor. Tahmin edildiği gibi 2050 yılında dünya nüfusu 9,6 milyara ulaşırsa, bugünkü üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı devam ettirmek için üç kat daha büyük bir dünyaya ihtiyacımız olacak. Biz de şirket olarak bunun farkında olarak sürdürülebilirliğin hayatımız için ne kadar önemli olduğunu biliyor, dünya çapındaki 50 sürdürülebilirlik ve iklim liderinden biri olarak yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Son olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “Sorumlu Üretim ve Tüketim” başlığını sahiplenerek yeni projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi