Çevreyi Koruyarak da Enerji Üretmek Mümkün
Yeşil hidrojenden batarya depolama sistemlerine, rüzgar ve güneş enerjisinden atık su arıtma sistemlerine 30’dan fazla ülkede enerji çözümleri sunan YEO Teknoloji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde daha yaşanılabilir bir dünya için akıllı enerji teknolojilerine dikkat çekiyor. Enerjisini sürdürülebilir bir dünya için harcayan YEO Teknoloji, 2022 yılının tamamında 150 MW’ın üzerinde güneş enerjisi santraliyle 8 milyon ağaç dikimine eşit oranda emisyon azaltımı sağladı.
Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde sürdürülebilir enerji projeleri üreten YEO Teknoloji, enerjisini daha yaşanabilir bir dünya için harcamaya devam ediyor. YEO Teknoloji, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde temiz bir dünya için akıllı enerji teknolojilerine dikkat çekiyor. Yeşil hidrojenden batarya depolama sistemlerine, rüzgar ve güneş enerjisinden atık su arıtma sistemlerine 30’dan fazla ülkede enerji çözümleri sunan YEO Teknoloji, sadece 2022 yılında 150 MW’ın üzerinde güneş enerjisi santraliyle 8 milyon ağaç dikimine eşit oranda emisyon azaltımı sağladı.
Çevreyle dost enerji üretimi
5 Haziran Dünya Çevre Günü, çevresel sorunlara dikkat çekmek ve sürdürülebilir çözümler için farkındalık oluşturmak üzere her yıl kutlanıyor. “Bizce Mümkün” sloganıyla çalışmalarına devam eden YEO, sürdürülebilir bir gelecek için atılan adımlarını kutluyor. YEO, rüzgar enerjisinden güneş enerjisine, batarya depolama sistemlerinden hidroelektrik santrallerine kadar geniş bir yelpazede yenilenebilir enerji projeleri gerçekleştiriyor. Enerji sektöründeki sürdürülebilirlik dönüşümünü desteklemek ve karbon ayak izini azaltmak için yenilikçi çözümler sunuyor.
Sunduğu yenilikçi güneş enerjisi çözümleri, çevreye zarar vermeden temiz enerji sağlamak için tasarlanıyor. Yüksek verimli güneş panelleri ve güneş enerjisi santralleri, YEO Teknoloji’nin müşterilerine kesintisiz ve çevre dostu enerji sağlama hedefine katkıda bulunuyor.
YEO, ayrıca rüzgar enerjisi projeleriyle de bu alanda önemli bir rol oynuyor. Rüzgar türbinlerinin kullanımı, fosil yakıtların kullanımını azaltırken, temiz enerji üretimini artırıyor. Şirketin mühendislik becerileri ve yenilikçi yaklaşımı, rüzgar enerjisi sektöründe önemli projelerin hayata geçirilmesini sağlıyor.
Batarya üretecek
YEO Teknoloji aynı zamanda enerji depolama sistemleri konusunda da öncü bir rol oynuyor. Türkiye’de Reap Batarya isimli iştirakiyle enerjiyi depolayarak güneş enerjisi veya rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir kaynakların sürekli kullanımını mümkün kılmayı hedefliyor. Bu sistemler, enerji talebini dengeleyerek elektrik şebekelerinin daha sürdürülebilir hale gelmesine yardımcı oluyor. Bu hedefle Net Sıfır İklim hedeflerine ulaşılmasını sağlamak için yıllık 1 GWh’lik enerji depolama sistemi üretecek bir tesis inşa edilecek.
YEO Teknoloji’nin çevreye duyarlılıkla yaklaştığı bir diğer alan ise hidroelektrik santralleri. Mikrohes isimli iştiraki Arşimet Burgusu teknolojisiyle doğaya zarar vermeden su gücüyle temiz ve yenilenebilir enerji üretimine katkıda bulunuyor.
Avrupa’da yeşil hidrojen
YEO Teknoloji, Türkiye’yi yeşil dönüşümde üst sıraya taşıyacak hidrojen çalışmalarına yoğunlaşıyor. YEO Teknoloji, yenilenebilir enerjiyle yeşil hidrojen üretmek üzere çözümler sunmak için çalışıyor. Türkiye’de bu alanda çalışmalar yürüten YEO Teknoloji, Avrupa pazarı için de Almanya’da YEO Hidrojen isimli iştirakini kurdu.
YEO, yeşil hidrojenden batarya depolama sistemlerine, rüzgar ve güneş enerjisinden atık su arıtma sistemlerine farklı alanlarda enerji sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla 30’dan fazla ülkede çözümler sunarken 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini güçlendirme sözü veriyor. Şirket, yenilikçi teknolojileri ve çevre dostu projeleriyle geleceğe yönelik adımlarını atmayı sürdürmeyi planlıyor.
Akıllı ve tasarruflu bina
Sürdürülebilirliğe katkıyı bir şirket kültürü olarak benimseyen YEO, çalışanları ve ofisiyle de bu hedef için yol alıyor. YEO’nun İstanbul’da bulunan merkez ofisi, sürdürülebilirlik için akıllı ve tasarruflu özelliklere sahip olarak inşa edildi. Binada enerji tüketimini optimize etmek için otomatik enerji yönetim sistemleri kullanılıyor. Bu sistemler, bina içindeki aydınlatma, ısıtma, havalandırma ve klima gibi sistemleri izliyor ve enerji tüketimini düzenliyor. Hareket sensörleri veya gün ışığına duyarlı aydınlatma sistemleriyle enerji tasarrufu sağlanıyor. Akıllı binada, su tasarrufu sağlamak için de su kullanımını izleyen ve optimize eden sistemler kullanılıyor.
‘Hedef daha temiz dünya’
Enerji ve dijital dönüşüme yönelik tek noktadan entegre çözümler sunduklarını vurgulayan YEO Teknoloji CEO’su Tolunay Yıldız, şöyle konuşuyor: “YEO olarak kendimizi kuruluşumuzdan itibaren 3D (Dijitalizasyon, Desentralizasyon, Dekarbonizasyon) formülüyle bu dönüşüme göre kurguladık ve gün geçtikçe bu alanlar üzerine sektördeki etkinliğimizi artırdık. Enerji sistemimizi sağlam yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenen bir sisteme dönüştürme ve yeniden yapılandırma konusundaki zorlukları bilsek de “Bizce Mümkün” felsefemizle kararlı ve güçlüyüz. Hedefimiz, doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak. Yenilikçi teknolojileri kullanarak, dünya çapında enerji sektöründeki rolümüzü güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Hem Türkiye hem de Avrupa’da temiz enerji projeleri yürütüyoruz. 3 kıtada 30’un üzerinde ülkede 225’ten fazla projeyle Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika’da dünyanın her noktasına enerji ve endüstriyel çözümler ulaştırıyoruz.”