Malatya’nın Yeni Ticaret Merkezlerinin Havasına Ventis Yön Verecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya’da özellikle kent merkezinde yeniden inşa çalışmaları aralıksız devam ediyor.

20 bin civarında iş yerinin yıkıldığı, çoğu binanın da ağır hasar aldığı kent merkezinde Emlak Konut tarafından yeni işyerleri ve konutlar inşa ediliyor. Yüksek katlı yapıların bulunmayacağı alanda, zemin artı; iki, üç ve dört katlı bloklar yer alacak.

5 bin 74 bağımsız birimin tamamına yakını iş yeri ve ofisten oluşacak çarşı projesinde, daha önce bölgede bulunan konutların yerine de 560 adet konut yapılacak.

Projenin şuanda hazır olan ve 2. etap 1. kısmını oluşturan Şire Pazarı’ndaki; 46 ada, 51 ada, 53 ada ve 134 ada ticaret merkezi projesinin havalandırma işleri için Ventis tercih edildi. Toplamda 79.956,49 m²’lik inşaat alanına sahip olan projede 5 farklı ticaret merkezi yer alıyor. Ventis, projenin hem hava kanallarının üretimini hem de uygulamasını yapacak. Prestijli projelerin çözüm ortağı olan Ventis kendinden flanşlı hava kanalları ile bu projede de tam sızdırmazlık hedefliyor.

“”Yıkılan ve yeniden inşası devam eden ticaret merkezlerinin havalandırma işleri için tercih edilen firma olmaktan gurur duyuyoruz”  diyen Ventis Havalandırma Üretim ve Proje Sorumlusu Sezer Doğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fabrikamızın da bulunduğu Malatya, maalesef 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen  şehirler arasında. Aradan 1 buçuk yıl geçmiş olmasına rağmen şehirde depremin izlerini görebiliyoruz.

Fabrikamız ve teknik çalışma ofislerimiz, Malatya’da bulunuyor. Bu nedenle şehrimizin yeniden inşası için yürütülen çalışmalarda etkin rol almak bizi mutlu ediyor.

Bu 5 farklı ticaret merkezi projelerinin havalandırma ve iklimlendirme işlerini inşaatın inşa sürecine paralel olarak yürütüp teslim etmek istiyoruz. İş yerleri yıkılan esnafımızın yakın zaman içerisinde kalıcı iş yerlerine geçecek olmaları bizleri heyecanlandırıyor.

Ayrıca, Malatya merkez dışında, yine Emlak Konut tarafından inşa edilen Akçadağ ilçe merkezinde yapımına başlanan ticaret merkezleri ve konutlarının havalandırma işlerinin de firmamız tarafından yapılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

E-Bülten Kayıt