Doğanlar Yatırım Holding A.Ş.’nin enerji iştiraki Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izahname onayını aldı.
Halka Arz Fiyatı 16,50-18,00 TL Aralığında Belirlenecek
Biotrend halka arzında fiyat aralığı 16,50 TL-18,00 TL olarak belirlendi. Bu fiyat aralığı ile ek satışın gerçekleşmesi durumunda halka arz büyüklüğü 688-750 Milyon TL büyüklüğünde olacak. Halka arz oranı ise ek satış dahil %27,8 olacak.
Halka Arzın %80’i Bireysel Yatırımcılara Tahsis Edildi
Deniz Yatırım ve TSKB liderliğinde 38 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek halka arzın yüzde 80’i yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’si ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.
Arz Büyüklüğünün %45’i Oranında “Günlük Alım Emri” Uygulanacak
19-20-21 Nisan tarihlerinde talep toplanacak işlemde halka arz büyüklüğünün %45’ine karşılık gelen fon ile Günlük Alım Emri Taahhüdü gerçekleştirilecek. Buna göre 10 işlem günü süreyle, Deniz Yatırım aracılığı ile ek satış kullanılırsa 1.875.000 adet halka arz fiyatından ve günlük geçerli alım emri girilecek.
Biotrend Enerji halka arzında 38 kurum talep toplayacak
Deniz Yatırım ve TSKB eş liderliğindeki konsorsiyumda şu aracı kurumlar yer alıyor: A1 Capital, Ahlatçı Yatırım, Alan Yatırım, Alnus Yatırım, Alternatif Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Yatırım, BGC Partners, Bizim Menkul, Dinamik Menkul, Garanti Yatırım, Gedik Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, ICBC Turkey, İnfo Yatırım, ING Menkul, İntegral Yatırım, Investaz Yatırım, Marbaş Menkul, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Osmanlı Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital Menkul, Piramit Menkul, QNB Finans Yatırım, Strateji Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, TEB Yatırım, Tera Yatırım, Ünlü Menkul, Vakıf Yatırım, Yatırım Finansman, Ziraat Yatırım
Güçlü mali performans
2021 yılı içerisinde 11 ilde 17 tesisle atıkları elektriğe dönüştürmeyi, ekonomiye, istihdama ve çevre bilincine katma değer sağlamayı hedeflediklerini belirten Davut Doğan, Biotrend Enerji’nin 2020 yılı içerisinde ürettiği yıllık elektrik miktarının 300 Milyon kWh olduğunu ve bu kapsamda yaklaşık yüzbinlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. 2020 yılı sonu itibariyle, sahip olunan tesislerin toplam kurulu gücünün ise 55,8 MW seviyesinde gerçekleştiğini söyleyen Doğan:” Son 3 yıl içerisinde önemli büyüme kaydeden Biotrend Enerji’nin 2020 yılı itibariyle satış hasılatı 245,3 milyon TL ve Faiz Vergi Amortisman Öncesi Kar’ı ise 129,7 milyon TL olarak gerçekleşti.”dedi.
Gelecek nesillere temiz ve güzel bir dünya; Biotrend Enerji
Türkiye’de yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Biotrend Enerji, atıktan elektrik üretimi ve entegre atık yönetimi alanında faaliyet gösteriyor. Doğanlar Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, halka arz sürecinde önemli bir aşamanın daha geride bırakıldığının altını çizerken, tüm yapılan yatırımların gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir dünya bırakmak için yapıldığını, halka arz çalışmalarının; büyüme hedeflerini sürdürmek, kurumsal yapıyı güçlendirmek, şeffaflık ve hesap verebilirlik düzeyini yükseltmek yönünde stratejik bir adım olduğunu da ifade etti.
2021 yılı sonunda sayısı 17’ye ulaşacak tesislerde; katı atık ayrıştırma ve geri kazanım, atıktan türetilmiş yakıt üretimi, biyometanizasyon, düzenli depolama alanı, çöp gaz ve biyogazdan enerji üretimi ile biyokütle yakma işlemleri yapılıyor. Biotrend Enerji 2020 gelirinin %2’sini bertaraf işlemleri oluşturduğunu belirten Doğan, yakın gelecekte ayrıştırma, buhar satışı ile sera ve karbon satış gelirlerinin de pay sahibi olmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Biotrend Enerji’nin, her biri kendi alanında son derece deneyimli bağımsız yönetim kurulu üyeleriyle birlikte alanında örnek şirket olarak güçlenen kurumsal yapısına da değinen Doğan, şirketin halka arzla birlikte çok daha büyük hedeflere yöneleceğini belirtti.
Sürdürülebilir Çevre, Güçlü Gelecek ve Büyüme Hikayesi
Deniz Yatırım Genel Müdürü Melih Akosman Biotrend’in hem ciro hem de karlılık yönüyle cazip büyüme hikayesine sahip olduğunu, halka arzı takiben sahip olduğu lisanslar çerçevesinde yatırımlarını devreye alarak büyüme ve karının ivmeleneceğini, yatırımcılar için güçlü bir yatırım hikayesi barındırdığını belirtti.
TSKB Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aygen ise Biotrend’in biyogaz ve biyokütle alanındaki faaliyetlerinin sürdürülebilirlik ve kaynak verimliliği açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Biotrend’in biyokütle alanında borsadaki tek şirket olacağını belirterek, yüksek know how ve özel bir organizasyon gerektiren biyokütle sektönünün temsilcisi Biotrend’in halka arz sonrasında da başarılarının devam edeceğine inancını ifade etti.
HALKA ARZIN KÜNYESİ
Halka Arzın Yapısı
- Halka arz öncesi sermaye 128 milyon TL
- Sermaye artırımı 22 milyon TL
- Halka arz sonrası sermaye 150 milyon TL
- Halka Arz Satışa Sunulan Pay Adedi 41,7 Milyon Adet
- Şirket Sermaye Artırımı : 22,0 Milyon Adet
- Ortak Satışı : 14,7 Milyon Adet
- Ek Ortak Satışı : 5,0 Milyon Adet
- Birim pay fiyat aralığı 16,50 TL -18,00 TL
- Halka Arz Büyüklüğü ek satış dahil 688-750 milyon TL
- Halka açıklık oranı ek satış dahil %27,8
Halka Arz Tahsisatları
- %80 Yurt içi bireysel yatırımcılar
- %20 Yurt içi kurumsal yatırımcılar
Halka Arz Konsorsiyumu
- Konsorsiyum Eş Liderleri: DenizYatırım, TSKB
- Konsorsiyum Üyeleri: A1 Capital, Ahlatçı Yatırım, Alan Yatırım, Alnus Yatırım, Alternatif Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Yatırım, BGC Partners, Bizim Menkul, Dinamik Menkul, Garanti Yatırım, Gedik Yatırım, Global Menkul, Halk Yatırım, ICBC Turkey, İnfo Yatırım, ING Menkul, İntegral Yatırım, Investaz Yatırım, Marbaş Menkul, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Osmanlı Yatırım, Oyak Yatırım, Phillipcapital Menkul, Piramit Menkul, QNB Finans Yatırım, Strateji Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Yatırım, TEB Yatırım, Tera Yatırım, Ünlü Menkul, Vakıf Yatırım, Yatırım Finansman, Ziraat Yatırım