Biotrend Enerji, Giresun Çavuşlu’da yer alan Serenti Enerji’yi bünyesine katmasının ardından sürdürülebilir, verimli ve sıfır atık politikası doğrultusunda yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam ederken, tesiste çalışmaların ilk sonuçlarının yavaş yavaş görünür olmaya başlamasının memnuniyeti yaşanıyor.
Yenilebilir enerji ve ürün üretimi için önemli ancak günümüzde yeterince kullanılmayan bir dizi hammaddeyi, atıktan geri dönüştürmek mümkün. Tükenmesi mümkün olan diğer enerji kaynaklarındaki, çevre faktörlerine dayalı olumsuz değişimler bu sebeple her geçen gün yenilenebilir enerji alanına biraz daha fazla dikkat çekiyor. Türkiye’de bu değişimler henüz küçük adımlarla olsa da büyük bir potansiyel barındırıyor. Ülkemiz, iklimi ve coğrafi konumu açısından alternatif enerji alanında önemli bir potansiyele sahip. Son birkaç yılda bu alanda hem özel hem de kamu kuruluşları tarafından önemli çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de her yıl ortalama 26 milyon ton evsel atık üretiliyor. Bu da; kişi başı ortalama evsel atık oluşumunu 1kg seviyesine taşıyor.
Biotrend Enerji Giresun tesisi de gerek konumu gerekse yenilenme çalışmaları sonrasında alınacak sonuçlar açısından tüm ülke için önemli bir kaynak oluşturuyor. Giresun’un coğrafi konumu sayesinde büyük bir potansiyel barındıran tesiste senede 16.000 MW enerji üretimi ve 3.000 ton atık geri dönüşümü hedefleniyor.
Biotrend Enerji Giresun Tesis Müdürü Erdal Yalçın: “Yenilenme çalışmaları tamamlandığında entegre atık yönetimi yapılan pırıl pırıl bir tesis olacak. Çevreye her yönden duyarlı bir tesise sahip olmayı hedefliyoruz.”
Biotrend Enerji Giresun tesisinde arıtma tesisinin mevzuata uygun olarak tamamen yenilendiğinin ve çalışan ekipmanların ses izolasyonunun devreye alındığının bilgisini veren Biotrend Enerji Giresun Tesis Müdürü Erdal Yalçın, çöp araçlarının kantardan giriş yaptıktan sonra yüklerini ayrıştırma tesisine boşalttığına, çıkışta yeni yapılan tekerlek yıkama ünitesinden geçerek çıkış yaptıklarına işaret etti.
Erdal Yalçın sözlerine, “Biotrend Giresun tesisi, yenilenme çalışmaları tamamlandığında görsel, işitsel ve koku açısından pırıl pırıl bir tesis olacak.” şeklinde devam ederek, lot etrafındaki yolun tamamen asfaltlanacağının ve yağmur suları için V kanal yapılacağının bilgisini paylaştı. Tesis girişine tak ve sürgülü otomatik kapı yapılacağını belirten Yalçın, tesisi içi bina onarımlarının ve peyzaj çalışmalarının başladığını söyledi.
Erdal Yalçın, sıfır atık politikaları doğrultusunda yapılan her çalışmada mutlak kamu yararı gözettiklerinin altını çizerek, bölge halkına her anlamda saygılı ve fayda sunan bir anlayışla çalıştıklarını sözlerine ekledi.