Borusan Grubu’ndan Dünya Kadınlar Günü’nde Çalışanlarına Kreş Desteği ve Geleceğe İlham Buluşmaları
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inanan Borusan, on yıldır bu uğurda fark yaratan çalışmalar yapıyor, somut adımlar atıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında yeni bir uygulamayı hayata geçiren Borusan, 0-66 ay aralığında çocuğu olan kadın çalışanlarına kreş yardımında bulunacak.
Toplumsal cinsiyet eşitliğini sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir bileşeni olarak konumlayan Grup, ayrıca hayata geçireceği Geleceğe İlham Buluşmaları ile, sürdürülebilirlik odak alanları iklim, insan, inovasyon başlıklarında önemli konuları masaya yatırıyor.
Borusan, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Borusan Eşittir Platformu altında yer alan ve çalışma hayatını kolaylaştıran çözümler getiren Cinsiyet Gözlüğü programı kapsamında Borusan, kadın çalışanlarına kreş ve bakım yardımında bulunuyor.
0-66 ay aralığında çocuğu olan fabrika, saha ve ofis dahil tüm kadın çalışanlara aylık net 1.000 TL destekte bulunulacak. Tüm Grup şirketlerini kapsayan bu destek miktarı, her yıl enflasyon oranına paralel olarak da artırılacak.
Cinsiyet Gözlüğü ile kapsayıcı çözümler
Cinsiyet Gözlüğü kapsamında çalışma hayatını kolaylaştırmak adına hayata geçen diğer kapsayıcı uygulamalar arasında kadın ve erkek çalışanlara doğum teminatlı özel sağlık sigortası, kadınlara doğum ve annelik izinlerinin kesintisiz 5,5 ay kullanma olanağı, doğum ve doğum sonrası destek programı, 2 haftalık babalık izni, okulun ilk günü ve karne günü izinleri, esnek çalışma uygulamaları, kadın çalışanlar ile yüz yüze paylaşım toplantıları bulunuyor. Ayrıca çalışanlar toplumsal cinsiyet eşitliği ihlali durumlarında Etik Hat’a başvurabiliyor.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kalkınmanın Anahtarı”
10 yıldır toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, “Borusan olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini gelişme ve kalkınmanın anahtarı olarak görüyor, kadın ve erkek yan yana yürüdüğümüzde refah düzeyimizi artıracağımızı biliyoruz. Bu sebeple, kadınların çalışma hayatında yer almasını çok önemsiyoruz. Kadın çalışanlarımızın özellikle çocuk sahibi olduktan sonra bakım sorumluluklarını üstlenmeleri nedeniyle iş hayatından kopmaları, bugün istihdamın önündeki en büyük engellerden. Hayata geçirdiğimiz kreş ve bakım desteği ile çocukların bakımına destek olarak çalışanlarımızın yanında olacağız” dedi.
Geleceğe İlham Buluşmaları düzenleniyor
Borusan, iklim, insan ve inovasyon başlıklı sürdürülebilirlik odak alanlarında önemli çalışmalara imza atarken, bu çalışmaları ilham veren etkinliklerle genişletiyor. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak ve “200 yıllık bir şirket olmak” vizyonuyla çalışan Borusan, dünyadan, insandan, toplumdan ve yenilikçi fikirlerden ilham alıyor ve geleceğe ilham veriyor. İlhamdan yola çıkarak çalışmalarını da bu çatı altında toplayan Borusan, Geleceğe İlham Buluşmaları adlı bir video podcast serisi düzenliyor. Bu seride ağırlayacağı konuklarla katılımcıların ufkunu genişletmeyi amaçlarken, sürdürülebilirliği de farklı boyutları ile ele alıyor. Sürdürülebilirlik odaklı serinin ilk bölümünü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle 8 Mart saat 11:00’de yayınlayacak kurum, bu buluşmada sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir anahtarı olan toplumsal cinsiyet eşitliğini Türkiye’nin önde gelen iki ismi ile konuşuyor.
Sürdürülebilirlik ve kadın mücadelesi konuşulacak
EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru moderatörlüğünde gerçekleştirilecek buluşmada Konda Araştırma & Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Programlar Yöneticisi Zeliha Ünaldı, sürdürülebilirlik ve kadın mücadelesi ilişkisini masaya yatıracak. Sürdürülebilir kalkınma için önce eşitliğin sağlanması gerektiğine inanan Borusan, bu buluşmada eşitliği sağlamak adına kurumlara ve bireylere düşen sorumluluklara ve özel sektör dinamiklerine yer veriyor. Etkinlikte ufuk açan fikirler paylaşılırken tüm dünyanın gündeminde olan toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Serinin gelecek bölümlerinde Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon başlıklarında farklı konuklar ağırlanırken sürdürülebilirlik tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Geleceğe İlham Buluşmaları Borusan Holding’in YouTube ve Spotify kanalları üzerinden yayınlanacak.
8 Mart Salı saat 11.00 itibariyle
Geleceğe İlham Buluşmaları’nı izlemek için: www.youtube.com/user/borusanholding
Geleceğe İlham Buluşmalarını dinlemek için: www.spotify.com/borusanholding