Çubukçuoğlu Mühendislik: “Daha az yakıt ile daha verimli ve çevreci üretim mümkün”

Çubukçuoğlu Mühendislik Genel Müdürü Ali Cahit Çubukçuoğlu, yüksek verimlilikte ve etkin yanma teknolojileriyle geliştirilen endüstriyel kazanlar ile sağlanacak avantaları paylaştı.

Karbon salınımı, günümüzün en büyük problemleri arasında yer alıyor. Fosil yakıtların yanması sonucu oluşan karbon emisyonları ile mücadelede ısıtma sistemlerinin seçimi kritik önem taşıyor. Çünkü ısıtma, küresel enerji tüketiminden yüzde 50, sera gazı emisyonlarından ise yüzde 40 pay alıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çubukçuoğlu Mühendislik Genel Müdürü Ali Cahit Çubukçuoğlu, yüksek verimlilikte ve etkin yanma teknolojileriyle geliştirilen endüstriyel kazanlar ile bu salınımın minimum düzeye çekilebileceğini açıkladı.

Çubukçuoğlu Mühendislik olarak, AR-GE çalışmalarımız sonucunda geliştirdiğimiz endüstriyel kazanlarımız ile yakıtın daha verimli yanmasını sağlayarak karbon salınımını önemli ölçüde düşürüyoruz. Bu yenilikçi çözümlerimizle, endüstriyel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin karbon ayak izini azaltmasına yardımcı oluyor ve dünyamızı koruyoruz

“Yüzde 9 daha verimli enerji üretimi sağlıyoruz”

53 yıllık tecrübemiz ile tasarladığımız endüstriyel kazanlarımız, piyasadaki muadillerine göre yüzde 9 daha verimli enerji üretimi sağlıyoruz. Skoc tip otomatik beslemeli katı yakıtlı kazanlarda yakıcı sistem yanma odasının yüzeyini küçültüyor. Bu durum yakıtların tam yakılamamasına neden olarak kazan verimini düşürüyor. Verimin düşmesi, daha fazla yakıt kullanımına ve daha fazla karbon salınımına yol açıyor. Çubukçuoğlu olarak, klasik sistemlerin dışına çıkıp kendi tasarımımız olan alttan yerleştirmeli yakıcı sisteme sahip kazanlarımızla, yanma odasındaki kayıpları minimuma indirerek yanma verimini maksimuma çıkartıyoruz. Bu sayede yakıntın yanma oranının yüzde  90’lara ulaşmasını ve çıkan enerjinin tamamen verime dönüşmesini sağlıyoruz.

 “Müşterilerimizin karbon ayak izini düşürüyoruz”

Klasik skoc tip katı yakıtlı kazanlarda, yakıcı haznesi, yanma odası içine yerleştirilir. Enerji üretim kapasitesinin büyük bir kısmını oluşturan yanma odası, bu işlem sonucunda sahip olması gereken alandan daha küçük bir hal alır. Böylece ateşin sağlıklı yanması için ihtiyaç duyulan boşluk da ateşin enerjisini aktarması için gerekli olan yüzey alanı da küçülmüş olur. Bu sebeplerden dolayı yakıt yanma oranı düşer ve ortaya daha fazla zararlı gaz çıkar. Yanamayan yakıt enerji verimini düşürdüğü gibi karbon salınımını da arttırır. Çubukçuoğlu olarak, güçlü AR-GE ekibimiz ile geliştirdiğimiz yakıcı sistemleri, kazan yanma odasına alttan yerleştirerek yanma odalarını büyütüp yine kendi tasarımımız olan dökümlü yakıcı sistem ile kombine ediyoruz. Böylece, kullanılacak olan katı yakıtın sağlıklı bir şekilde yanmasını sağlayarak verimi maksimumum seviyeye çıkarıyoruz. Kazanın iç yapısının 3 geçişli tasarımı sayesinde verimli ateş gücünün kazanın iç aksamında gerekli ısılara ulaşmasını sağlıyoruz. Kazanın yanma verimliliğini maksimum seviyeye getiren yakıcı sistem sayesinde yakıt sarfiyatını düşürüp kazan verimini artırıyoruz. Bu yenilikler ile akışkana aktarılan enerji miktarını artırıp, baca gazı çıkış sıcaklığını düşürüyoruz. Baca gazı sıcaklığının düşmesi kazanın enerjiyi tamamen hapsetmesi ve karbon salınımının azalması anlamına geliyor. Bu sayede müşterilerimizin karbon ayak izini de düşürüyoruz.

Devam eden Ar-Ge projelerimizde de ürettiğimiz endüstriyel kazanların çevreye duyarlı olması ve projelerin karbon ayak izinin düşürülmesi konusunda da özel çalışmalar yürütüyoruz. Kısacası projeleri, terzi usulü üretim anlayışı ile ele alıyoruz. Ayrıca AR-GE ekibimiz, geri dönüştürülebilir enerji sistemleri projeleri için buhar ve kızgın yağ kazanları, kazan yakıtı hariç başka enerjiye ihtiyaç duymayan kendi kendine yetebilen sistemler üzerine de çalışmalar yapıyor. Bunların yanı sıra “baca atık ısısını daha efektif nasıl değerlendiririz” düşüncesi ile devam eden AR-GE projemizle de işletmelerin dönüştürülebilir enerjiden daha fazla yararlanmalarını hedefliyoruz.” dedi.

E-Bülten Kayıt