Dayanıklı Yapılara İmza Atan İnovatif Çözümler

Güvenli yapıların inşasında belirleyici bir rol üstlenen modüler kanal sistemleri ve kimyasal ankraj teknolojileri, yüksek mukavemetlerinin yanı sıra uzun ömürlü olmalarıyla da yaşam alanlarının güçlendirilmesini sağlıyor. Boru sistemlerinden havalandırmaya, 3D yapılardan yağmurlama sistemlerine, sismik uygulamalardan zemin bağlantılarına kadar birçok alanda kullanılan modüler kanal sistemleri ve kimyasal ankrajlar BIM olarak adlandırılan ‘Yapı Bilgi Modellemesi’ sayesinde performanslarını bir üst noktaya taşıyor. Geleceği şekillendiren teknolojileri rehber kabul ederek inşaat sektörüne sayısız çözüm kazandıran Hilti, inovatif mühendislik anlayışıyla geliştirdiği yeni MT Modüler Kanal Sistemleri ve kimyasal ankraj ürünleriyle yarının güvenli yapılarının mimarı olmayı hedefliyor. İnsan odaklı yaklaşımlarıyla güvenli yaşam alanları oluşturmak için çalıştıklarını vurgulayan Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, sağlam yapılar inşa etmek için binaların dayanıklılık performansının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Türkiye’deki yapıların güçlendirilmesi ve güvenli hale getirilmesinde yapı elemanlarına büyük görev düşüyor. Tam da bu noktada öne çıkan jenerik marka Hilti, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’deki yapıların güvenli hale getirilmesi hedefiyle maksimum verim ve performans sağlayacak teknolojilere imza atarak çalışmalarına artan bir ivmeyle devam ediyor. Son teknoloji kimyasal ankraj sistemleri ise bu çalışmaların en önemli gelişmeleri arasında yer alıyor. Hilti ayrıca sınıfındaki diğer ürünlerden ayrılan yenilikçi özelliklere sahip modüler kanal sistemleriyle de uzun ömürlü mekanik elektrik destek elemanları (MT Modüler Kanal Sistemleri) geliştiriyor.

Hilti’den geleneksel yöntemlere göre 8 kat daha hızlı kanal sistemi

Yeni nesil MT Modüler Kanal Sistemleri’nin maksimum performans için tasarlandığına dikkat çeken Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Ilıştan; “Hilti olarak Modüler Kanal Sistemleri (MT) portfolyosu üzerinde uzun yıllardır AR-GE çalışmaları yaparak müşterilerimize en güncel yönetmeliklere uygun en verimli ve güvenilir kanal sistemlerini sunuyoruz. Bunların başında ise 2021 yılında lansmanını gerçekleştirdiğimiz yeni nesil Hilti MT geliyor. Tüm askılama ve destek sistemlerini tek bir teknolojide buluşturan Hilti MT Modüler Kanal Sistemleri, en hafif yüklerden en ağırlarına kadar entegre bir portfolyo sunuyor. 3D yapılar için daha esnek, kullanımı daha kolay modüler dikme ve ana kiriş sistemi olan Hilti Modüler Kanal Sistemi (MT); tüm boru desteklerinin, havalandırma kanallarının ve kablo tavalarının hafif korozif ortamlarda montajı için büyük avantaj sağlıyor.

Çinko-magnezyum kaplaması sayesinde rötuş gereksinimi olmadan yüksek korozyon dayanımı sunan sistem, bu sayede uzun yıllar maksimum dayanıklılık ve performans gösteriyor. Yeni nesil mühendislik anlayışının eseri olan sistem, geleneksel yöntemler ile yapılan mekanik, elektrik ve tesisat askılamalarına göre 8 kat daha hızlı olmasıyla fark yaratıyor, üstelik yüzde 25’e kadar tasarruf sağlamaya da yardımcı oluyor. Patentli Twist-Lock akıllı kilit teknolojisi ile dikkat çeken sistem, bu teknoloji sayesinde kullanıcıların tüm bağlantılarını yüksek dayanımla gerçekleştirebilmesini sağlıyor.” dedi.

İnşaat sahalarının inovatif çözüm ortağı

Barınma, sağlık, endüstri, eğitim gibi ihtiyaçların karşılandığı konutlar, işyerleri ve kamu binaları başta olmak üzere tüm yapıların güçlendirilmesinde filiz ekiminin her zamankinden daha önemli olduğunu söyleyen Işıltan; “Herkesin güvenli yapılarda yaşama hakkı 21. yüzyılın en önemli gerçeği. Bu kapsamda ürettiğimiz geniş kimyasal ankraj portföyümüzle inşaat sahalarının ihtiyaç duyduğu tüm elemanları sağlıyoruz. Bunlar arasında gündelik standart kullanıma yönelik hibrit dübellerden ağır ankrajlama ve filiz ekimi bağlantıları için üstün performans sunan kimyasal dübellere, kimyasal dübeller için güçlü performansıyla öne çıkan ankraj rotundan ankraj kanallarına kadar birçok ekipman yer alıyor. Bu yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz RE 500 V4 Kimyasal Dübel ise yeni filiz ekimi tasarım metodu EOTA TR09’a göre yenilenmiş ETA onayı ile ankastre filiz ekimi bağlantılarını çözme imkânı tanıyor. Bu özelliğiyle rakipsiz olan RE 500 V4 Kimyasal Dübel; geometrik koşullara, yüklere ve kenar-komşu mesafelerine bağlı olarak optimize edilebiliyor ve inşaat sahalarında inovatif çözüm ortaklığı yapıyor.” şeklinde konuştu.

E-Bülten Kayıt