“Elektrik panolarındaki riskleri, EEC çözümleri ile önlüyoruz”

Derby, 1940 yılından bu yana üretim sürekliliği, tıraş bıçağı üretiminde 47 yıllık tecrübesi, dünya standartlarında bıçak teknoloji ve üretim prosesleri, Türkiye’de üretilen tek tıraş bıçağı markası olması, beş kıtada global deneyimi, yüksek performans ve kalitesi, geniş ürün aralığı ve erişilebilir fiyatları ile rakamlara da yansıyan bu gücünü, Türkiye’den dünyaya taşıyor.
Tuzla’daki 45 dönümlük arazisindeki 3 katlı üretim tesisinde faaliyetini sürdüren Derby, Yangın Algılama ve Alarm Sistemlerinin kurulum ve bakım hizmetleri için 30 yıldır EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri’nin çözüm ortaklığına güveniyor.

Derby Fabrikası Elektrik Bakım Şefi Abdül Gökçe, Derby fabrikasında kullandıkları EEC çözümlerini değerlendirdi.

Abdül Gökçe: “Sistemi geliştirmeye ihtiyaç duyduğumuzda başka bir firma hiç düşünmedik. Çünkü, Derby’de işe başladığımda 25 yıl önce tesisimizdeki sistemi EEC kurmuştu ve o günden bu yana da bakım faaliyetlerimiz için de sürekli iş birliği halindeyiz ve hiç tereddüt yaşamadık.

İşletmemizde Edwards EST3 ürününü kullanıyoruz, ilk sistemi daha gelişmiş versiyonuyla yeniledik. Sistem gayet güvenilir ve sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Ürünler kaliteli ve cihazlar yarı yolda bırakacak türden değil, uzun ömürlü. Sistemin genişlemeye açık olması da önemli bir avantaj. Yalancı ihbar almıyoruz, tabii bu noktada doğru ortamda doğru ürünü kullanmak adına EEC’nin bize yol gösterici olması çok fayda sağladı” yorumunda bulundu.

“Büyük riskler yaşamadık açıkçası ama bu kapalı yani insanların bulunmadığı alanlarda risk olmayacak anlamına gelmez, olabilir ve fark edilemeyebilir“ diyen Abdül Gökçe, “Tesisimizde çeliğe ısıl işlem uygulanan yaklaşık 1000 derecede çalışan fırınlar var, gazlı alanlar var. Kompresör daireleri, pano odaları gibi birçok riskli ortamda her an yangın riski oluşabilir. Böyle bir tesiste bu riski asla göz ardı edemezsiniz, bu sistemlerin mutlaka kurulması gereklidir. Bu açıdan da sistemin güvenilirliği çok önemli. Cihazlar sahte alarm da vermediği için bize bir ihbar düştüğü zaman güvenlik hemen dikkate alıp gereken aksiyonu sağlayabiliyor” sözleriyle önlemin önemine dikkat çekti.

Üretim tesislerinde elektrik panolarının kritik olduğuna değinen Abdül Gökçe, “Çok fazla panomuz var ve sıcaklık durumlarını tespit etmek için termal kamerayla dönemsel ölçümler yapıyorduk. Çünkü pano içinde bir devre elemanı ısındığında içeriden yanma başlayabiliyor, kapalı ortamdaki o duman pano dışına çıkıp oda içindeki algılama gerçekleştiğinde iş işten geçiyor ve en son haberiniz oluyor. Bu çok büyük bir risk taşıdığı için kritik bir konu diye düşünüyorduk ve EEC’nin pano içi yangından korunma çözümleri ile yeni bir başlangıç yaptık” diye can ve mal güvenliği için önlemlerini arttırdıklarını vurguladı.

Abdül Gökçe; “EEC ile çalışmanın en önemli faydası, çok hızlı ve çözüm odaklı olunması diyebilirim. Çünkü örneğin denetleme süreçlerimizde eksikliklerimizin giderilmesi için çok çabuk aksiyon alındı. Gerçekten sürecimize çok hızlı katkı sağladılar. EEC’nin bu yaklaşımını gerçekten takdir etmek lazım” şeklinde sözlerini noktaladı.

E-Bülten Kayıt