Knauf, Sürdürülebilir Bir Dünyaya Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

Tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik felsefesiyle yöneten Knauf, hayata geçirdiği sıfır atık uygulamalarıyla ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana eko- sürdürülebilirlik çatısı altında fabrikalarında çevresel tertip ve geri dönüşüme yönelik tüm tedbirleri alarak uygulamaya geçiren Knauf ilk olarak Ankara Ahiboz II Fabrikası için Sıfır Atık Belgesi alarak sektörde farkındalık yaratmıştı. Knauf’un Ankara Ahiboz I ve Kocaeli (İzmit) Fabrikaları da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yapılan değerlendirmeleri başarıyla tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Tüm iş süreçlerinin temeline eko-sürdürülebilirlik bakış açısını entegre eden Knauf, fabrikalarında çevresel tertip ve geri dönüşüme yönelik tüm tedbirleri alarak sürdürülebilir dünyaya olan inancını ortaya koyuyor. Bu çalışmaların sonucunda da ilk olarak Ankara Ahiboz II Fabrikası için Sıfır Atık Belgesi alan Knauf’un Ankara Ahiboz I ve Kocaeli (İzmit) Fabrikaları da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı.

Hammadde kaynaklarından son ürününe kadar çevresel rehabilitasyon

Geri kazanımı bir üretim felsefesi haline getirerek döngüsel ekonomiye de önemli ölçüde katkı sağladıklarını belirten Knauf Genel Müdürü Ali Türker, Knauf’un ‘ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası’na sahip olup tüm çalışmalarını sistem gerekliliklerine uygun şekilde yürüttüğünü söyledi. Knauf felsefesi gereği ürünlerin yaşam döngüsü süresince tüm çevresel etki ve geri kazanım etkilerinin hesaplandığını belirten Türker, “Knauf olarak sektörde bir ilk gerçekleştirerek İzmit ve Ahiboz fabrikalarımızda geri dönüşüm tesisi kurduk. Geri dönüşüm tesisimiz aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘Atık Minimizasyon Tesisi Belgesi’ aldı. Tesisimizde kusurlu alçı levha ürünler peyderpey geri kazandırılarak üretime tekrar dahil ediliyor. Bununla beraber kusurlu alçı levha ürünlerimiz, çeşitli çimento fabrikaları ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda alternatif hammadde olarak kullanılıyor” dedi.

Çevresel etkileri takip ederek negatif etkileri minimize etmek için çalışıyoruz

Knauf’untüm fabrikaları için düzenli olarak emisyon ölçümleri, atık su ve atık analizleri yapılarak hava, su, toprak için önemli üç çevresel etkinin takip edildiğinin ve negatif etkilerin en aza indirgenmeye çalışıldığını aktaran TürkerKnauf, eko- sürdürülebilirlik, çevresel tertip ve korumaya yönelik tüm tedbirleri alan, uygulayan ve bu konuya azami özeni gösteren nadir şirketlerden. Çevre çalışmalarını hammadde kaynaklarımızdan son ürünümüze kadar devam ettiren bir kuruluş olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığımız başvuru ile Sıfır Atık Belgelerini almış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün Knauf Ankara Ahiboz I, Ahiboz II ve Kocaeli (İzmit) fabrikalarımız Sıfır Atık Belgelerine sahipİfadelerini kullandı.

E-Bülten Kayıt