Knauf, Yapı Sektöründe Dijital Dönüşüme Öncülük Ediyor
90 ülkede 250’den fazla üretim tesisi ile alçı bazlı yapı malzemelerinde geniş çözümler sunan Knauf, sektörün ihtiyaçlarına beklentilerin ötesinde cevap vermeye devam ediyor. Ürün kataloğuna eklediği BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) teknolojisi ile sektörün dijital dönüşümüne de öncülük eden şirket, BIM ile yapıların planlama, inşa etme ve işletme süreçlerini dijitalleştiriyor, yapım maliyetinden zamana kadar birçok alanda tasarruf sağlıyor.
Katma değer sağlayan çözüm ve hizmetleri ile yapı profesyonellerinin güvenilir çözüm ortağı olan Knauf, BIM teknolojisi ile yapı sektöründe dijitalleşmenin önünü açıyor. Sektöre özel geliştirilen yazılımlarla projelerinin tüm aşamalarında kendine önemli bir yer edinen ve uzun süredir sözleşmelere dahil edilen,BIM teknolojisi, dijital bağlantıları uçtan uca kapsayan yaklaşımıyla sektörü, hızlı gelişen teknolojinin dinamiklerine entegre ediyor. Böylece BIM teknolojisiyle sektör, yapım maliyetlerinden zamana kadar birçok alanda tasarruf elde ediyor.
“Olası sorunların önüne geçiyoruz”
Müşterilerinden aldıkları geri bildirimlerle sistemlerini sürekli geliştirdiklerini, yeni ürün ve hizmetlerini ürün kataloglarına eklediklerini ifade eden Knauf Türkiye Teknik Satış ve Danışmanlık Yöneticisi Bartu Gökçora, “Knauf Almanya ile olan global iş birliğimizle başladığımız global BIM projemizle uzun süredir müşterilerimize hizmet veriyoruz. Artan dijitalleşme ve projelere sağladığı avantajların da etkisiyle BIM, bugün tasarım ve yapım sözleşmelerine dahil ediliyor. Bu durum, özellikle büyük ölçekli proje geliştiren firmaların BIM’e geçişini hızlandırdı. Knauf olarak, BIM’e geçiş yapan firmaların adaptasyonlarına yardımcı olmak amacıyla kuru yapı iş kalemlerini tanımlarken onlara destek verecek BIM modelleri sunuyoruz. Maliyetten ve zamandan tasarrufa da imkan tanıyan BIM ile firmaların tasarım süreçlerine operasyonel çerçevede değer katıyoruz. Dijitali yapı sektörünün merkezine koyan BIM teknolojimizle ayrıca projelere hız kazandırırken uygulama sırasında oluşabilecek sorunların da önüne geçiyoruz” diye konuştu.
Ölçülebilir performans sunuyor
“BIM teknolojisinin metodolojik yaklaşımı; yapıların tüm bileşenlerinin geometrik verilerinin yanı sıra zaman çizelgeleri, maliyet tahminleri, enerji temini, aydınlatma, yangından koruma ve tesis yöntemiyle ilgili verilerin 3 boyutlu modellerine dayanıyor” diyen Gökçora, sözlerini şöyle tamamladı: “Kullanıcılar, BIM nesnelerine Doküman Merkezi’mizden ulaşabiliyor. Kullanıcılara bu platformdan BIM nesnelerini indirebilme imkânı veriyoruz. Yine sistemi oluşturan ürün ve aksesuarların teknik dokümanlarını da inceleyebiliyorlar. Ayrıca mimarlar sistemin projenin performansına nasıl bir kazanç sağladığını görüntüleyebiliyor. Böylece BIM teknolojisi ölçülebilir bir performans sunuyor.”
BIM inşaat sektörünün vazgeçilmez bir komponenti haline gelecek
“Aktif olarak firmaların taleplerini, BIM ile olan ilişkilerini ve beklentilerini yakından takip ediyoruz” diyen Gökçora, “Müşterilerimiz ile BIM kullanımları hakkında daha detaylı bilgiler alarak kendi nesnelerimizi geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. BIM’in daha da yaygınlaşarak inşaat sektörünün vazgeçilmez bir komponenti haline geleceğine inanıyoruz.”