Roca, Ohtake Koleksiyonunu Yeni Nesil Tasarımlarla Genişletiyor

Banyo alanları için tasarladığı yenilikçi ürünlerle dünyanın önde gelen markalarından biri olan Roca, dünyaca ünlü mimar Ruy Ohtake’nin özgün tasarım mirasını onurlandırmak ve ileri taşımak amacıyla oğlu Rodrigo Ohtake’nin imzasını taşıyan iki yeni lavabo ve bir küveti tanıttı. Yeni ürünler, Ohtake Koleksiyonu’nun ikonik organik çizgisini korurken çağdaş bir yorum ve yenilikçi malzemelerle zenginleştiriliyor.

Banyo alanında inovasyonu odağına alarak armatür, lavabo, klozet ve duş sistemleri gibi kapsamlı çözümler geliştiren Roca, her zevk ve ihtiyaca hitap eden modern tasarımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Marka, şimdi de Rodrigo Ohtake imzalı iki yeni lavabo ve bir küvet ile ürün yelpazesini genişletiyor.

Doğadan ve gelenekselden ilham alan tasarımlar

Rodrigo Ohtake’nin tasarımları, doğanın zarif formlarından ve geleneksel estetikten ilham alıyor. Özellikle Calla lily çiçeğinin kıvrımlı yapısından esinlenen Ohtake, modellerini elle şekillendirerek tasarım sürecine sezgisel bir yaklaşım kazandırıyor. Bu süreç, organik ve akışkan formların doğal olarak ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Yeni lavabolar, yalnızca estetik bir ifade sunmakla kalmıyor; aynı zamanda işlevselliğiyle de koleksiyona güçlü ve dengeli bir katkı sağlıyor. 

Koleksiyonun yıldızı ise Japon kültüründen esinlenen Ofuro banyolarını çağrıştıran Stonex® küvet. Koza benzeri formuyla kullanıcıya bütünsel bir rahatlama deneyimi sunan bu küvet, entegre oturağı ve kompakt tasarımıyla öne çıkıyor. Ayrıca, soya reçinesinden üretilmiş çevre dostu aksesuarlar, yan raf ve tabure işlevi gören giriş basamağı, küvete eşlik ediyor.

Mirasın devamı ve evrimi

Babası tarafından kurulan stüdyoyu yöneten bu projeyi hem bir devam hem de bir dönüşüm olarak gördüğünü belirten Rodrigo Ohtake, “Bu projede yer almaktan büyük onur duydum ancak aynı zamanda bunun büyük bir meydan okuma olduğunu da kabul ediyorum. Babam benim en büyük öğretmenimdi ve mimarlık felsefem onun mirası üzerine kurulu. Onun izlerini taşımaya devam ederken, kendi vizyonumu ve yeni etkileri de ekliyorum” dedi.

Zengin renk seçenekleriyle kusursuz tasarım

Genişletilen Ohtake Koleksiyonu, özgün malzeme kalitesine bağlı kalmaya devam ediyor. Lavabolar beyaz, mat beyaz, mat siyah, oniks, kahve ve bej gibi seçeneklerle sunuluyor. Küvet ise beyaz ve mat siyah renklerin yanı sıra, farklı ve dikkat çekici bir pişmiş toprak tonuyla da kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Uluslararası ödüllerle taçlandırılmış bir koleksiyon

Ohtake Koleksiyonu, tasarım dünyasının en saygın ödüllerinden biri olan Red Dot “Best of the Best” başta olmak üzere birçok prestijli ödüle layık görüldü. Rodrigo Ohtake’nin yeni ürünleri ise, Latin Amerika’nın en büyük inşaat ve tasarım fuarı olan Revestir 2025’te “Best in Show” ödülünü kazandı. Bununla da yetinmeyen koleksiyon, küresel ölçekte saygınlığı temsil eden iF Design Award ile de onurlandırılarak uluslararası alanda büyük beğeni topladı.

“Sürdürülebilirlik hedefimize bağlı kalmayı sürdürüyoruz”

Roca Group Kurumsal Tasarım ve Pazarlama Direktörü Marc Viardot, “Rodrigo Ohtake’nin yeni tasarımları, gelenek ile yeniliği bir araya getiriyor. Doğadan ilham alan estetik anlayışı ve organik akışkanlıkla harmanlanmış bu koleksiyon, hem işlevsel hem de sanatsal olarak öne çıkıyor. Kullandığımız malzemeler ve çevreye duyarlı üretim süreçleriyle, sürdürülebilirlik hedefimize bağlı kalmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

E-Bülten Kayıt