Saint-Gobain İle Türk Mİmarlık Öğrencİlerİne Uluslararası Sahne FırsatI
Küresel çapta 20 yıldır düzenlenen Saint-Gobain Mimarlık Öğrencileri Yarışması, 2025 yılında Türk mimarlık öğrencilerine uluslararası bir platformda kendilerini gösterme imkanı sunuyor. Enerji verimliliği yüksek, düşük karbon ayak izine sahip ve kullanıcılarına konforlu bir ortam sunan sürdürülebilir bina tasarımlarına odaklı projelerle katılımcılar, mevcut bina restorasyonu ve yeni bina tasarımı alanlarında kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Türk öğrenciler, 25 Nisan’a kadar başvurularını tamamlayarak ulusal ve uluslararası ödüller için yarışmaya hak kazanacak

Türk mimarlık öğrencilerine küresel bir sahnede kendilerini gösterme fırsatı sunan Saint-Gobain Mimarlık Öğrencileri Yarışması, 2025 yılında Fransa’nın Nord-Isère bölgesinde düzenlenecek. Sürdürülebilir bina tasarımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bu yarışma, Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık. Hem mevcut bina restorasyonu hem de yeni bina tasarımı üzerine projeler geliştirmeyi teşvik eden yarışma, Türk öğrencilerin uluslararası arenada kendilerini kanıtlama fırsatı sunuyor.
30’dan fazla ülkeden 1.300’den fazla öğrenci yarışacak
2004 yılında Sırbistan’da başlayan ve 2005 yılından itibaren uluslararası bir organizasyona dönüşen Saint-Gobain Mimarlık Öğrencileri Yarışması, günümüzde 30’dan fazla ülkeden 1.300’den fazla mimarlık öğrencisini bir araya getiriyor. Enerji verimliliği yüksek, düşük karbon ayak izine sahip ve kullanıcı konforunu ön planda tutan sürdürülebilir projeleri teşvik eden bu yarışma, Türkiye’den katılacak öğrencilere yenilikçi teknolojilerle bölgenin geleneksel mimari unsurlarını birleştirerek özgün tasarımlar geliştirme fırsatı sunuyor.
Yarışmanın ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayağı bulunuyor
Saint-Gobain Mimarlık Öğrencileri Yarışması 2025, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki aşamada düzenlenecek ve Türkiye’deki mimarlık öğrencilerine sürdürülebilir mimarlık alanında kendilerini geliştirme fırsatı sunacak. Türkiye ayağında ise projelerin teslim tarihi 25 Nisan 2025, saat 23:59 (Türkiye saati) olarak belirlenirken, ulusal aşamanın kazananı, Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etme hakkı kazanacak. Ulusal jüri değerlendirmesi 28 Nisan 2025’te yapılacak ve Türkiye birincisine 45.000 TL, ikinciye 30.000 TL, üçüncüye ise 15.000 TL ödül verilecek.
Büyük final Fransa’da gerçekleşecek
Türkiye ayağında birinciliği elde eden ekip, 16-18 Haziran 2025 tarihleri arasında Fransa’nın Nord-Isère bölgesinde düzenlenecek büyük finalde diğer ülke birincileriyle yarışma hakkı kazanacak. Uluslararası aşamada dereceye giren ekipler ise birincilik için 5.000 euro, ikincilik için 3.000 euro ve üçüncülük için 1.500 euro ödül alacak. Ayrıca, ayrı ayrı öğrenciler ve danışmanlar arasında yapılacak özel bir oylamada danışmanlar tarafından en çok oy olan ekip 1.000 euro ve öğrenciler tarafından en çok oy alan ekip 1.000 euro ile ödüllendirilecektir.