Schneider Electric 8. Yeşil İş Konferansı’nın Stratejik Çözüm Ortağı

• Corporate Knights Global Endeksi’ne göre dünyanın en sürdürülebilir şirketi Schneider Electric, sürdürülebilir iş liderleri ve profesyonelleri için en önemli buluşma yeri YEŞİL İŞ 2021’in Stratejik Çözüm Ortağı oldu.7-8 Nisan tarihlerinde farklı sektörlerden tüm paydaşları online olarak bir araya getirecek YEŞİL İŞ 2021’de ‘Değişimin Yeni Paradigmaları’ temasıyla pandemi sonrası öne çıkan küresel trendler değerlendirilirken, Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer’in yanı sıra, Schneider Electric Global Strateji ve Sürdürülebilirlik Başkanı Olivier Blum ile Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül de zirvede konuşmacı olarak yer alacak.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden ve Corporate Knights Küresel Sürdürülebilirlik Endeksi’nde dünyanın sürdürülebilirlik lideri kurumu olarak 2021 yılında zirveye yerleşen Schneider Electric, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek ‘Yeşil İş 2021: Sürdürülebilir İş Buluşması’na Stratejik Çözüm Ortağı olarak destek veriyor.

7-8 Nisan 2021 tarihlerinde online olarak gerçekleşecek Yeşil İş Konferansı, değişen dünyada iklim değişikliği etkileri, ekonomide net-sıfır, karbon ve enerji dönüşümü, döngüsel ekonomi, inovasyon, sürdürülebilir finansman, yeşil fonlar, yeşil mutabakat ve yönetişime kadar birçok konuya odaklanacak ve sürdürülebilir iş dünyası paydaşlarını bir araya getirecek.

Global ve yerel iş dünyasının liderleri, sürdürülebilir büyümenin uzmanları, büyük sermayeli şirketlerden KOBİ’lere kadar tüm özel sektör, kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları ve akademi dünyası, pandemi sonrası ‘Değişimin Yeni Paradigmaları’ temasıyla küresel trendleri değerlendirecek, temiz ekonomi ve pozitif değişim için etki, eylem ve sonuçlar üretecek.

Bu yıl ‘İklim Değişikliği’, ‘Enerji Dönüşümü ve Enerji Yönetimi’, ‘Net-Sıfır Karbon’, ‘Yönetim ve Liderlik’, ‘Sürdürülebilir Finansman, Yeşil Fonlar & ESG’, ‘Döngüsel Ekonomi’, ‘İnovasyon, Teknoloji ve Dijitalleşme’ ve ‘Sürdürülebilir Şehirler’ ana başlıklarında düzenlenecek oturumlara ev sahipliği yapacak konferansın açılış konuşmasını, Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer gerçekleştirecek.

Yeşil İş 2021 kapsamında ayrıca Schneider Electric Global Strateji ve Sürdürülebilirlik Başkanı Olivier Blum’un, “Dönüşümün Üstüne ve Ötesine Geçmek” başlıklı konuşmasının yanı sıra, Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstri İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül de “Gelecek Vizyonu ile Dönüşümü İleriye Taşımak” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Schneider Electric’ten 2030’a kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdü

Schneider Electric’in, 2030 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna sahip olmak taahhüdü verdiğini belirten Schneider Electric Global Strateji ve Sürdürülebilirlik Başkanı Olivier Blum “Bunu yapmanın yollarından biri de o tarihe kadar operasyonlarımız için yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olmak. Sürdürülebilirlik taahhütlerimiz sadece operasyonlarımızda sürdürülebilir olmamızı sağlamakla sınırlı değil, aynı zamanda müşterilerimizin de daha sürdürülebilir olmasına yardımcı oluyoruz. Bu olumlu katkı, Schneider Electric’in 2020’deki toplam gelirlerinin yüzde 72’sini temsil eden Yeşil Gelirler olarak ölçülüyor. Kısa bir süre önce, yeşil gelirimizi yüzde 80’e çıkarmayı ve müşterilerimiz için 800 milyon ton CO2’den kaçınma sözü verdiğimiz 2021-2025 Sürdürülebilirlik Taahhütleri’mizi açıkladık.” dedi. Schneider Electric’in inovasyon projelerinin yüzde 100’ünün bu amaca uygun, yüzde 90’dan fazlasının ise tamamen çevreci veya nötr olduğunu belirten Blum, “Yeşil ve nötr inovasyon, örneğin enerji ve süreç verimliliği ve kaynak optimizasyonu gibi, karbondan arındırılmış bir dünyaya katkıda bulunan her inovasyon ile ilgili. Bu durum, iş stratejimizin iklime olan taahhütlerimizle nasıl uyumlu olduğunun bir kanıtı ve Schneider Electric olarak iklim üzerindeki etkimizi ölçme konusunda ciddiyiz.” şeklinde konuştu.

Yeni Schneider Sürdürülebilirlik Etkisi (SSI) programı 2021- 2025 dönemini kapsarken, önceki hedeflerin ciddi şekilde ivme kazandığını da gösteriyor. Programın temelini her Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedefi ile ilişkili; iklim açısından pozitif bir dünya için eyleme geçme, kaynakları verimli kullanma, güven ilkelerine uygun hareket etme, adil fırsatlar yaratma, tüm nesillerin gücünden faydalanma ve yerel toplulukları destekleme başlıklarından oluşan altı uzun vadeli taahhüt oluşturuyor. 

Schneider Electric, İstanbul İnovasyon Merkezi ile küresel dijital dönüşüme katkı sunacak

Enerji yönetimi teknolojilerinde dünyanın önde gelen şirketlerinden Schneider Electric ayrıca, Türkiye’nin ulusal enerji verimliliği stratejileri doğrultusunda sırasıyla 2023, 2030 ve 2050 hedeflerine ulaşmaya katkı sağlamak amacıyla, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika coğrafyasına da hizmet verecek İnovasyon Merkezi İstanbul’u geçtiğimiz günlerde hizmete soktu. Schneider Electric, yapay zeka, dijital ikiz teknolojilerini de temel alan 50’nin üzerinde yazılım ile donattığı İnovasyon Merkezi’nde gerçek zamanlı verilerle tüm dünyadan tesisleri birbirine bağlayarak ve karşılaştırma yaparak her müşteriye özel çözüm üretmeyi amaçlıyor. Merkezin aynı zamanda meslek örgütleri, enerji sektörü profesyonelleri ve mühendislik fakültelerinden üniversite öğrencileri için bir deneyim, eğitim ve gelişim alanı olarak hizmet vermesi bekleniyor. Bu yıl 1000’den fazla kişi ve kurumu ağırlaması hedeflenen İnovasyon Merkezi İstanbul, Schneider Electric’in dünyanın diğer şehirlerindeki merkezlerle ortak projeler içerisinde yer alarak ve know-how paylaşımı yaparak, enerji verimliliğinde küresel dijital dönüşüm hamlesine de katkı sunacak.

E-Bülten Kayıt