Schneider Electric, Hannover Messe’de Endüstriyel Otomasyon, Yazılım ve Elektrifikasyonun Önemini Vurguladı
• Schneider Electric, dünyanın önde gelen endüstri fuarı Hannover Messe’de otomasyon vizyonunu paylaştı.
• Fuarda endüstriyel üretkenliği, dayanıklılığı ve verimliliği artırmayı hedefleyen AVEVA çözümleri ile ilgili en son yenilikleri tanıttı. Aynı zamanda farklı kurumlarla iş birliği içerisinde endüstrinin gelişimi için yürüttüğü faaliyetlerini küresel liderlerle paylaştı.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, endüstriyel yazılım, yapay zeka ve dijital ikiz teknolojisi alanındaki en son yeniliklerini içeren portföyünü Hannover Messe’de sergiledi. Dijital ve sürdürülebilir yaşam perspektifiyle geliştirilen bu çözümler, Schneider Electric’in endüstriyel değer zinciri genelinde sahip olduğu güçlü uzmanlığı yansıtıyor.
Fuar boyunca endüstrinin sürdürülebilir dönüşümü için çözümleri paylaşmaya odaklandıklarını belirten Schneider Electric Endüstriyel Otomasyon İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Barbara Frei; “Küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık %45’inin endüstriyel operasyonlar kaynaklı olduğu göz önüne alındığında, bu alanda karbonsuzlaşmayı sağlamanın kritik önemi de görünür oluyor. Yanıtlamamız gereken soru ise şu; üretkenliği artırırken bunu nasıl başarabiliriz? Schneider Electric olarak bu soruya yanıtımız, otomasyon. Endüstriyel operasyonel teknolojinin kalbine otomasyonu yerleştirdiğimizde, üretim süreçlerini optimize eder ve başarılı dijital dönüşüm için temel bir olanak sağlarız. Böylece üretkenliği ve verimliliği artırırken enerji ve hammadde kullanımını da minimuma indirmek mümkün olur. Bu yıl Hannover Messe’de bu doğrultuda geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojileri küresel uzmanlarla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Yazılım Tabanlı Otomasyon ile Üretkenlik ve Verimlilik Artırıyor
Schneider Electric, 2020’de sektöre sunduğu EcoStruxure Automation Expert’in ardından otomasyona yönelik öncü açık, yazılım tanımlı yaklaşımını geliştirmeye devam ediyor; sürekli, hibrit veya ayrık süreçler için tek, ölçeklenebilir bir endüstriyel otomasyon ortamı geliştiriyor.
Müşterilerinin endüstriyel zorluklara karşı çevik ve yenilikçi olma ihtiyaçlarını desteklerken aynı zamanda yatırımlarını korumaya odaklanan şirket, toplam sahip olma maliyetini azaltmayı, süreçleri ve operasyonları sadeleştirmeyi ve endüstrinin daha yüksek verimlilik ve esneklik seviyelerinde çalışmasını sağlamayı amaçlıyor.
Bu kapsamda Barbara Frei sözlerine şöyle ediyor: “Bugün sahip olunan otomasyonun büyük bir kısmı onlarca yıl önce, tek bir tedarikçiye bağlı donanıma dayalı olarak ve şu anda sahip olduğumuz devasa bilgi işlem gücünden önce tasarlandı ve kuruldu. Yazılım tanımlı otomasyon ve açık yaklaşımımızla, mevcut karmaşıklığı sadeleştiriyor ve müşterilerin neye ihtiyaç duyduklarına, ne zaman ihtiyaç duyduklarına ve kimden istediklerine bağlı olarak otomasyonlarını güncellemelerine veya değiştirmelerine olanak tanıyoruz.”
Endüstriyel yenilikler tanıtıldı
Schneider Electric, Hannover Messe’de endüstride otomasyon, yazılım ve elektrifikasyon odaklı dönüşümü sağlayacak yenilikleri tanıttı.
- CONNECT: AVEVA’nın bu agnostik, uçtan uca endüstriyel zeka platformu, tüm değer zinciri boyunca mühendislik ve operasyonel verilerin görünürlüğünü ve entegrasyonunu sağlayarak çalışanlar, iş ortakları ve müşterilerden oluşan bir ekosistem yaratıyor. Yapay zeka ile zenginleştirilen ve akıllı dijital ikiz üzerine kurulan CONNECT, Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB ve diğer üçüncü parti yazılım sağlayıcılarının çözümlerini kullanarak işletmeleri verimliliği ve sürdürülebilirliği artırmaya teşvik ediyor.
- EcoStruxure Tesis Uygulamaları: CONNECT Data Services üzerinde çalışan Schneider Electric’in Endüstriyel IoT yazılım çözümlerinin en yenisi olan EcoStuxure Plant Predictive Energy, daha iyi karar verme ve enerji tasarrufu sağlama için birden fazla tesiste enerji tüketimindeki hareketleri izliyor.
- EcoStruxure Edge Uygulamaları: Edge bilişim ve yapay zeka teknolojisinden yararlanan açık, ölçeklenebilir ve kullanıma hazır bir ekosistem olan EcoStruxure Edge uygulamaları, verileri kaynağında (makine, hat veya tesis katı düzeyinde) eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürerek gerçek zamanlı veri işleme olanağı sağlıyor. Hannover Messe’de lanse edilen ilk uygulamalar arasında EcoStruxure Edge Apps Manager, Condition-Based Maintenance ve Autonomous Yield Optimization yer aldı.
- Hibrit Bulut MES: AVEVA’nın MES çözümü, CONNECT’le uyumlu ve yeni yeteneklere sahip uygulamalarla yeni bir boyut kazanıyor: Veri yönetimi, görselleştirme ve gelişmiş analitik.
- EvoPacT™ HVX: Orta gerilim güç dağıtımı için mevcut devre kesicilerinden üç kata kadar daha uzun çalışma ömrüne sahip yeni bir devre kesici. Kapsamlı izleme ve IoT özellikleriyle, kullanıcıların ve iş ortaklarının sürdürülebilir bir etki yaratmasına ve tamamen dijital, tamamen elektrikli bir dünyanın ihtiyaçlarına yanıt sunmasına yardımcı oluyor.
- MasterPacT MTZ Active: Bu kapsamlı yüksek güçlü hava devre kesiciler serisinin en son üyesi, maksimum bakım ve enerji verimliliği için MicroLogic X kontrol ünitesinin gelişmiş dijital özelliklerinden yararlanıyor.
- Lexium SCARA Robot: Üretim ve montaj süreçlerinde üretkenliği ve verimliliği artırmak için yüksek konumlandırma hassasiyetlerine sahip yeni bir ultra kompakt, yüksek hızlı endüstriyel robot. Birleşik makine kontrol sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor, senkronizasyonu teşvik etmek ve iş birliğine dayalı veri akışları sağlamak için birden fazla robotun merkezi kontrolünü sağlayarak daha akıllı, daha esnek ve sürdürülebilir üretim taleplerini karşılıyor.
- Otomasyon uygulaması yardımcı pilotu: Mühendislik verimliliğini artırmak için üretken yapay zekanın gücünden yararlanan bu uygulama, uygulama yapısı, ilişkili kütüphanelerden varlık oluşturma ve kod/dokümantasyon/test senaryosu oluşturma dahil olmak üzere toplam uygulama oluşturma iş akışı görevleri için kontrol mühendislerine son derece destekleyici bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
- TeSys motor kontrolü: Schneider Electric’in güvenilir, sürdürülebilir ve verimli motor kontrol çözümleri, endüstri 4.0 koruması sağlamak için bağlantılı, entegre ve IoT’ye hazır şekilde sunuluyor.
Schneider Electric yenilikleri ‘birlikte’ yaratıyor
Schneider Electric geliştirdiği yeni nesil çözümlerin yanı sıra geniş bir ekosistemde iş ortakları ile birlikte yarattığı yenilikleri de Hannover Messe’de duyurdu.
PLC kod üretimi için otomasyon uygulama yardımcı pilotu: Mühendislerin Programlanabilir Mantıksal Denetleyicileri (PLC’ler) için hızlı, yüksek kaliteli, test edilmiş ve doğrulanmış kod yazmalarına yardımcı olmak üzere tasarlanan bu kod oluşturma çözümü, Schneider Electric’in güçlü endüstriyel uzmanlığını Microsoft’un en son üretken yapay zeka teknolojisi ile birleştiriyor. Yardımcı pilot, tekrarlayan görevleri otomatikleştiriyor ve programlama süresini azaltmak için akıllı kod önerileri sunuyor.
MARGO Girişimi: Schneider Electric ve AVEVA, MARGO’nun kurucu üyeleri arasında yer aldıklarını duyurdular. Endüstriyel otomasyonda Edge birlikte çalışabilirliğine yönelik bu yeni açık standart girişimi, dijital dönüşümü hızlandırmayı ve her büyüklükteki kuruluş için daha fazla büyümeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Linux Vakfı’nın bir parçası olarak Ortak Geliştirme Vakfı tarafından başlatılan bu girişim, Schneider Electric’in Açık Otomasyon yaklaşımıyla da uyumlu.
Data4industry-X: Güvenilir veri, iş birliğini teşvik etmek ve dönüşümü hızlandıran yeni endüstriyel modeller oluşturmak için temel öneme sahip. Schneider Electric, Fransa 2030 ulusal yatırım planı ve NextGenerationEU ekonomik iyileşme programı tarafından desteklenen, Gaia-X Lighthouse projesi ve Manufacturing-X girişiminin bir parçası olan Data4Industry-X’i destekliyor. Data4Industry-X, endüstriyel dijital dönüşümü hızlandırmak ve endüstriyel verilerin yüksek potansiyelinden yararlanmak için teknolojik ve endüstriyel uzmanlığa dayanıyor.