“Suyun Akılcı Yönetimi Yaşamsal Öneme Sahip”

İklim krizi, küresel su krizini tırmandırıyor. Tehdit altında olan su kaynaklarına dikkat çekmek isteyen Birleşmiş Milletler, 1993 yılından bu yana her yıl 22 Mart’ta düzenlenen Dünya Su Günü ile güvenli suya erişimi olmayan 2,2 milyar insanın olduğu gerçeğini hatırlatıyor. Dünya Su Günü’nün temel odak noktalarından biri, 2030 yılına kadar BM’nin tanımladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “Herkes için Su ve Sanitasyon”a ulaşılmasını desteklemektir.

Bu yıl Dünya Su Günü’nün teması; Yeraltı Sularını Görünür Kılmak.

İçilebilir suyun neredeyse yarısı, sulu tarımda kullanılan suyun yaklaşık %40’ı, sanayi için gereken suyun yaklaşık üçte biri; yeraltı suyudur. Küresel ısınma, yeraltı su kaynakları için bir risk oluşturmakta, pek çok yerde ciddi ölçüde tükenme ve kirlilik sorunlarına yol açmaktadır.

Suya yön veren teknolojileri üreten, ETNA markası ile neredeyse yarım asra yaklaşan bir geçmişe sahip Alp Pompa Teknolojileri A.Ş.’nin Pazarlama Müdürü Halil KIZILHAN; “Su hakkına duyulması gereken saygı ile suyu tehdit eden iklim krizinin en önemli sebepleri arasında yer alan enerji tüketimi konusunda duyulması gereken sorumluluk, ayrılamaz bir bütündür” diyor ve özetle şunları söylüyor:

“Su, başta olmak üzere insanların varoluşuna hizmet eden tüm kaynakların özenli ve tutumlu kullanımı, sürdürülebilirliğin temel şartıdır. Sürdürülebilirliğe verdiğimiz önemin en önemli kanıtlarından biri; yarım asra yaklaşan geçmişimiz, bir diğeri %100 yerli sermayeli bir firma olarak Türk mühendisliğinin gücünü kanıtlayan ve bizleri gururlandıran Ar-Ge grubumuzdur. Suyu insanların hizmetine sunarken, en az enerji tüketimiyle en az çevresel etkiye sahip pompa ve hidrofor grupları üretmek için teknolojiyle yarışan Ar-Ge ekibimiz, ürün gruplarımızı sürdürülebilirliği seçen müşterilerin ilk tercihi haline getirmek için çalışıyor. Su ve enerji tüketimi konusundaki titizliğimiz ürünlerimizle sınırlı değil. Üretim sürecimizde de aynı titizliği görmek mümkün. Bizim için verimlilik; hammadde ve insan kaynakları da dahil olmak üzere bütünleşik bir kavramdır. Su gibi yaşamsal bir kaynağı yöneten teknolojileri üretmek, sosyal sorumluluğu da gerektirir. Bu yıl, Dünya Su Günü, yeraltı sularına dikkat çekiyor. Göz önünde olmayan yeraltı sularının aklın uzağında olmaması gerektiğini vurguluyor. Bu değerli kaynağı sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için bireyden kurumlara, tüm dünya toplumu olarak işbirliği içinde olunması gerekiyor. Dünya nüfusunun neredeyse %30’u güvenilir sudan mahrumsa, az gelişmiş ülkelerde her yıl 17 milyon kadın su, sanitasyon ve hijyenin yetersiz olduğu sağlık kuruluşlarında doğum yapıyorsa hiçbirimiz çözümün parçası olmaktan kaçınamayız.

Sürdürülebilir kalkınmanın 6. hedefi olan; herkes için su ve sanitasyonun mevcudiyeti ve sürdürülebilir yönetimini sağlamak yolunda vakit kaybedilmemeli.”

E-Bülten Kayıt