TEKSAN, Kojenerasyon Sistemleri ile Ekonomik ve Çevreci Çözümler Sunuyor

Sürdürülebilir enerji çözümleri arasında önemli bir yer tutan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri, enerji verimliliğine sağladıkları katkı ile dikkat çekiyor. Ar-Ge’ye verdiği önemle farklılaşan Teksan, Türkiye’de ilk yerli üreticisi olduğu kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleriyle özellikle hastane, veri merkezi, fabrika, AVM gibi enerji ihtiyacının çok yüksek olduğu alanlarda enerji maliyetlerini ciddi oranda düşürürken yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlıyor.

Modern yaşamın vazgeçilmezi olan enerjiye duyulan ihtiyaç günden güne artarken, enerjinin devamlılığı ve sürdürülebilirliği günümüzde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. İnovatif, çevre dostu ve sürdürülebilir enerji çözümleri bugünün ve geleceğin enerji teknolojilerine yön vermeye devam ediyor. Enerji çözümleri sektörüne getirdiği yenilikler ve Ar-Ge çalışmaları ile dikkat çeken Teksan, yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlarken elektrik, ısıtma ve soğutma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayan kojenerasyon ve trijenerasyon sistemlerinin Türkiye’deki ilk yerli üreticisi konumunda bulunuyor.

Keşif, ihtiyaç analizi, fizibilite çalışması ve enerji optimizasyonu gibi aşamaların doğru planlanması kojenerasyon sistemlerinin maksimum performans ile çalışması bakımından önem taşıyor. Uzman ve deneyimli ekibiyle müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri tasarlayan Teksan, bu sistemlerin kurulum ve montajının yanı sıra entegrasyon yazılımını da yapıyor. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde önemli referansları bulunan şirket, mühendislik gücü ve deneyiminin yanı sıra satış sonrası hizmetlerdeki hızı ve çözüm odaklılığı ile müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor.

Kojenerasyon sistemlerinin ekonomik ve çevreci yönüne vurgu yapan Teksan Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Ata Tuncer, “Kaliteli ve ucuz elektriğin sağlanmasında önemli bir rol üstlenen yeni nesil kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri elektrik şebekesinden bağımsız olarak enerjinin tüketildiği yerde üretilmesi ve fazla enerjinin ısıtma ya da soğutma amaçlı kullanılması esasına dayanıyor. Kojenerasyonda sadece ısıtma sağlanırken, trijenerasyon sisteminde buna bir de soğutma özelliği ekleniyor. Söz konusu bu sistemlerin doğru projelendirmesi ve uygulanması sayesinde yüzde 90’a varan enerji verimliliği sağlanabiliyor. Özellikle hastane, veri merkezi, fabrika, AVM gibi enerji ihtiyacının çok yüksek olduğu alanlarda tercih edilen ve enerji maliyetlerini ciddi oranda düşüren kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri çevreci olduğu kadar ekonomik bir yatırım olarak da dikkat çekiyor.” dedi.

Ebru Ata Tuncer, ülkemizde 200’ün üzerinde yatak kapasiteli devlet hastanelerinde kojenerasyon-trijenarasyon sistemlerinin kullanılmasının zorunlu olduğunu da belirterek, “7/24 aktif olarak hizmet veren hastanelerde ciddi bir enerji tüketimi söz konusu. Yazın soğutma kışın ısıtma için ekstra yüklü elektrik bedelleri ödeniyor. Bu sistemler sayesinde şebeke elektriğine kıyasla daha az maliyetle elektrik üretildiği için ısıtma veya soğutma giderlerinde ciddi bir tasarruf sağlanmış oluyor. Teksan olarak uzun yıllara dayanan tecrübemiz, proje deneyimimiz, mühendislik gücümüz ve uzman ekibimizle kojenerasyon-trijenerasyon sistemlerimizi birçok devlet hastanesinde başarıyla uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Bu alanda yurtdışında da önemli referanslara sahibiz. Temiz ve sürdürülebilir enerji ihtiyacının her geçen gün artması, kojenerasyon ve trijenerasyon pazarının büyümesinde itici gücü oluşturuyor. Ar-Ge’ye önemli yatırımlar yapan ve 140’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren bir şirket olarak gerek Türkiye gerekse dünya pazarlarında bu alandaki fırsatlara odaklanmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

E-Bülten Kayıt