TTMD’nin Yeni Başkanı Meriç Sapçı Oldu

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği 14. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı, 24 Haziran 2021 tarihinde TTMD üyelerinin katılımlarıyla ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesislerinde gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı’na Levent Tosun, Divan Başkan Yardımcılığına Mehmet Samet Uslu ve Divan Yazman Üyeliğine Can Altınok seçildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından; Genel Kurula katılan MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener ve İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal Genel Kurula hitaben birer konuşma yaptı.

2019-2021 Çalışma dönemi faaliyet raporunu sunmak üzere kürsüye gelen TTMD 14. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Gani Bayraktar, özellikle COVID-19 salgınıyla birlikte yaşanan zorlu dönemde tesisat mühendisliğinin öneminin arttığına dikkat çekerek TTMD’nin sektörel düzlemde ve kamuoyunda bilgilendirici faaliyetlerde doğru bilgilerle katkı sağlamaya özen gösterdiğini belirti. Mart 2019 – Haziran 2021 arasını kapsayan Çalışma Dönemlerindeki süreçlerle ilgili konuşan Dr. Kemal Gani Bayraktar: “Uygulamaya almış olduğumuz Stratejik Plan kapsamında yer alan; (SA I -) Kurumsal yapıyı güçlendirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak, (SA II -) Faaliyetlerin çeşitlerini artırmak ve faaliyet kalitesini yükseltmek, (SA III -) Tesisat sektörünün önemi konusunda farkındalığı artırmak, kurumsal ve kurum içi iletişimi geliştirmek olarak tariflediğimiz Stratejik Amaçlarımız doğrultusunda 2019-2021 dönemi için hedeflediğimiz 98 Stratejik Görevin % 35’i tamamlanmıştır. Stratejik plan çerçevesinde eylem planlarımızı yaparak uygulamaya devam etmek ana hedefimizdir. Bu çerçevede, salgın ve dijitalleşme ile gelen hızlı dönüşümün dünyamıza, ülkemize, sektörümüze ve TTMD bünyesindeki meslektaşlarımıza yansımalarını net ortaya koyarak ve stratejik yol haritamızı bu çerçevede güncelleyerek ilerleyeceğiz.  Değişimin hızı stratejilerin düzenli gözden geçirilmesini ve kurumların çevik olmasını zorunlu kılmaktadır.” dedi. 14. Dönem Yönetim Kurulu olarak yürütülen uluslararası sempozyum, çalıştaylar, çevrimiçi seminerler, uluslararası projeler, ulusal ve uluslararası işbirlikleri, TTMD Akademi eğitimleri, dijitalleşme altyapı çalışmaları ve TTMD yayınları hakkında detaylı bilgiler aktaran Dr. Bayraktar konuşmasını şöyle tamamladı: “Bir ihtisas derneği olarak görev yapmak amacıyla 28 kurucu üyemizin öncülüğünde yola çıkılan ve mesleğimiz gelişimine önderlik eden Derneğimiz; bilginin ışığını takip ederek, bilgi temelli gelişimini kesintisiz sürdürdüğü yolculuğunda 28. yılını doldurmuştur. Sonsuzluğa uğurladığımız Onursal Başkanımız Celal Okutan olmak üzere, Kurucularımızı ve bugüne kadar sorumlulukla üretimlerini esirgemeyen sonsuzlukta birer ışık olan tüm üyelerimizi minnetle anıyoruz. Derneğimizin sürdürdüğü çalışmalara desteğin ve dayanışma içinde birlikte çalışmanın aralıksız sürdürülmesi; başarımı beraberinde getirmekte, etkin katılım ve katkılarla yaratılan değerin etkisi büyümektedir. Sorumluluklarının bilincinde gönüllü üstlenmiş oldukları görevleri Komisyon ve Komitelerde yürüten üyelerimize ve meslektaşlarımıza, Temsilcilerimize, Derneğimizde görevlerini özveriyle sürdüren profesyonellerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Dönem Kurullarımızda ve Temsilciliklerimizde görev alan tüm üyelerimiz adına samimi hislerle en derin saygılarımı sunuyor, 14. Çalışma Dönemimizde bizlere duymuş olduğunuz güven ve işbirliğine gönülden teşekkür ediyoruz.”

2019-2020 yılı Dernek ve İktisadi İşletme Bilanço, Gelir-Gider Tablolarının okunmasının arından 2019-2020 yılı Yönetim Kurulu çalışmaları, Genel Kurul tarafından oybirliği ile ibra edildi. Yeni Dönem TTMD Kurullarında görev alacak üyelerini seçmek üzere yapılan oylama sonucunda, iki yıl süre ile görev alacak olan TTMD 15. Dönem Yönetim, Denetim ve Onur Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 30c3b86f-9e85-4ffb-b682-5616f6b35a6e.jpg

15. Dönem Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Meriç Sapçı Genel Kurul’da oy veren herkese teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki 2 yıllık görev sürecimiz içinde öncelikle; Mekanik tesisat mühendisliğinin nasıl bir mühendislik olduğunu, faaliyet konularını ve önemini toplumumuza en iyi şekilde anlatabilmeyi amaçlıyoruz. COVID-19 küresel salgın sürecinde kapalı ortamlarda havalandırmanın etkisini konuşurken mekanik tesisatın önemini anlatabilmekte zorlandığımızı hep birlikte gördük. Tesisat mühendisliğinin makina mühendisliği ana bilim dalı üzerine oturan ve yapı bilimi içinde ihtisaslaşmış, uzmanlaşmış bir meslek kolu olduğunu insan konforunu, performansını, enerji verimliliğini iyileştirmeyi amaç edinen ve halk sağlığını da koruyucu bir mühendislik dalı olduğunu toplumumuza çok iyi anlatmamız gerekiyor.

Ayrıca; mesleğimizi yurt dışı örneklerinde olduğu gibi Bina Mühendisliği adı altında daha ileri seviyede multi-disipliner bir lisans üstü eğitim seviyesine getirebilmeyi veya en azından kendi derneğimizin çabalarıyla hazırlanacak meslek içi eğitim ve sertifika programları ile güçlendirilmiş bir ihtisas dalı haline gelmesini çok arzu ediyoruz. Tasarım, uygulama, test ayar ve dengeleme, performans testleri ile işletmeye alma ve işletme konularında bu ihtisaslaşmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Uluslararası standartları yakından takip edebilen eğitimli mühendis gücünün ve üyelerimizin artması ile ülkemiz yapı stokunun da daha değerli ve kaliteli hale gelmesi mümkün olabilecektir. Bu amaçla TTMD olarak meslek içi eğitim ve sertifika programlarımızı daha da zenginleştirip sektörümüzdeki nitelikli iş gücünün artması için gayret göstermeye devam edeceğiz.

E-Bülten Kayıt