TTMD’nin Yeni Başkanı Nermin Köroğlu Isın Oldu

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği 15. Dönem Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mart 2023 tarihinde TTMD üyelerinin katılımlarıyla Ankara Latanya Otel’de gerçekleştirildi. Açılışın ardından Genel Kurul Divan Başkanlığı’na Levent Tosun, Divan Başkan Yardımcılığına Mehmet Samet Uslu ve Divan Yazman Üyeliğine Bülent Yılmaz seçildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardında, Genel Kurula katılan MMO Ankara Şube Başkanı Yılmaz Yıldırım ve ISKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu birer konuşma yaptı.

2021-2023 Dönemi çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen TTMD 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Meriç Sapçı, Genel Kurul’a faaliyet raporu detaylarını sundu. 2021-2023 yılı Dernek ve İktisadi İşletme Bilanço, Gelir-Gider Tablolarının okunmasının arından 2021-2023 yılı Yönetim Kurulu çalışmaları, Genel Kurul tarafından oybirliği ile ibra edildi.

Yeni dönem TTMD Kurullarında görev alacak üyeleri seçmek üzere yapılan oylama sonucunda, iki yıl süre ile görev alacak olan TTMD 16. Dönem Yönetim, Denetim ve Onur Kurulu Üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yeni dönem TTMD Kurullarının seçiminin ardından 2023 yılı Dernek ve İktisadi İşletme tahmini bütçeleri görüşüldü Dernek üyelik aidatının yıllık 300TL olması oybirliği ile kabul edildi.

16. Dönem adına kürsüye gelen TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın konuşmasında: “TTMD, bina makina mühendisliğinin ve topluma verdiği hizmetlerin gelişmesi için kuruluşundan bugüne değişik disiplinlerden gelen profesyonellerin ortak amaçlar için toplandığı, bilgi transferi gerçekleştiren, uluslararası platformda eğitim ve seminerlere imza atan, üyesini bilgiyle donatan ve mesleki sosyal ağ sağlayan iklimlendirme sektöründe en önemli yapılarından biri olmuştur. 16. Dönemde de amacımız, sektörümüze eğitim desteğimizi artırmak, en güncel konuları en doğru uzmanlar aracılığıyla üyelerimize sunmak, gençlerin katkısını artırmak, uluslararası platformda meslektaşlarımızı temsil etmek ve teknoloji geliştirmek adına doğru işbirlikleri içerisinde bulunmaktır. 2006 yılında TTMD çatısı altında eğitmen olarak görev almaya başladım ve o tarihten beri birçok komisyon, komite ve etkinlik organizasyonlarında görev aldım ve bu süre zarfında fikirlere ve insana değer verildiğini gördüm. Başkanlar ve yönetimler büyük özveriler ile burada hizmet veriyorlar. Şimdi bizler de samimiyetle, dürüstçe ideallerimizden vaz geçmeden çalışmaya gönüllüyüz. Büyük potansiyelimizi ortaya koymak için elimizde fırsatlar var. Yapmamız gereken üyemizi en güncel eğitimler ile yüceltmek, yurt dışı ilişkilerde somut adımlar atmak ve TTMD’yi kurumsallaştırma yolunda sağlam bir yapıya taşımaktır. Bu kurumsallaştırma yapılırken de takip edilen bir plan vardır. TTMD, kurum içi iletişim geliştirme strateji raporu doğrultusunda hareket etmektedir. Günümüz şartları ve ihtiyacına bağlı olarak sürekli güncellenen bu rapor somut bir plan içermektedir ve bugüne kadar çok yol alınmıştır. Üyelerimizden gelen geri bildirimler bizler için çok kıymetli bir yol göstericidir” dedi.

Genel Kurul ardından yapılan 16. Dönem Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımı şu şekilde oluştu: Nermin Köroğlu Isın (Başkan), Meriç Sapçı (Başkan Yrd.), Seçil Kızanlık İskender (Başkan Yrd.), Seçkin Tuncer Erdoğmuş (Başkan Yrd.), Kadir Oktay Güven (Genel Sekreter), Melek Hande Ultav (Sayman)

TTMD 16. Dönem Yönetim Kurulu Özgeçmişleri:

Nermin Köroğlu Isın

1980 yılında İstanbul’da doğdu, Üsküdar Amerikan lisesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi okullarından mezun oldu. California Polytechnic University’de Teknoloji mühendisliği üzerine master yaptı. 2004’ten beri Setta Mühendislik ve 2014 senesinden beri BAKI Mühendislik aile şirketinde mekanik tesisat proje hizmeti sunmaktadır. 2006 senesinden beri TTMD’de Hourly Programme Analysis Programı (HAP) eğitimi vermektedir. Şu anda Eşitlik komitesinde ve Mechtalks organizasyon komitesinde aktif olarak görev almaktadır.

Meriç Sapçı

Merkezi Ankara’da bulunan METTA Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Ltd. Şti’nin sahibi   ve genel müdürüdür. 1988 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesi ile mezun olmuş ve 1991 yılında da yine aynı üniversitenin makina mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesini almıştır. Yapı mimarisi içinde bina mühendisliği ihtisas konularından olan Klima -Havalandırma- Isıtma ve Soğutma, Yangın Söndürme, Sıhhi Tesisat ve Bina Otomasyon sistemlerinin tasarımları üzerinde uzmanlaşmıştır. Bilgisayarlı bina enerji analizleri, klima santrallarının psikrometrik diagram üzerindeki senaryolarına dair simülasyonlar, bina içi hidronik boru hatlarının performans temelli çözümleri, iç ortam hava kalitesinin insan sağlığı üzerindeki tesirleri gibi konular da ayrıca ilgi alanlarıdır. Projelerinde enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik, dayanıklılık ve esneklik prensiplerine ilaveten binaların insan sağlığına uygun olarak tasarlanmasına dair esasları son derece önemser. 30 yılı aşkın bir süre içinde konutlar, alışveriş merkezleri, ofis binaları, havaalanı terminal binaları, endüstriyel ve kurumsal binalar gibi birçok çeşit yapının proje müellifi olmuştur. Projenin bir takım çalışması olduğuna inanarak diğer tüm disiplinler ile de dijital ortamda bütünsel ve senkronize çalışmaların daha nitelikli binaların oluşumunda çok fayda sağlayacağını düşünür. Kendisi halihazırda Türk Tesisat Mühendisleri Derneği’nin 15. Dönem Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Seçil Kızanlık İskender

İÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği Bölümünü bitirmiştir. Daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi konusunda yüksek lisansını tamamlamıştır. 2004 yılından itibaren çeşitli yerli ve yabancı firmalarda satış, pazarlama, ürün yönetimi ve iş geliştirme konularında yöneticilik yapmıştır. Avrupa genelinde iklimlendirme, otomasyon, ev güvenliği konuları çalışma alanlarıdır.

Seçkin Tuncer Erdoğmuş

1980 yılında İzmir’de doğmuştur. 2003 yılında Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Üretim Yönetimi ve Endüstriyel İşletmecilik yüksek lisans programını tamamlamıştır. 2004 yılından beri Doğu İklimlendirme San. Tic. AŞ’de çalışmaktadır. Şu anda firmada genel müdürlük görevini yürütmektedir. MMO, TTMD üyesidir. Triatlon ve açık su yüzme dallarında lisanslı sporcudur. Evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Kadir Oktay Güven

Liseyi Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesinde okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği mezunu. Üniversiteden mezun olduktan çok kısa bir süre sonra Celal Okutan Firmasında proje mühendisi olarak iş hayatına ilk adımımı attı. 1991 yılından bu yana sürekli olarak Mekanik Tesisat Sektörü içinde yer aldı. Yaklaşık 2,5 sene Celal Okutan Firmasında çalıştı. Askerlik sonrasında Alarko Sanayi Ticaret A.Ş. Firması’nda işe başladı. Alarko’da yaklaşık 13 sene sistem satış biriminde değişik görevlerde çalıştıktan sonra 2006 yılında Hakan Gürbüz ile kendi şirketini kurdu. STM Proje ismini verdikleri şirkette kuruluşundan bugüne kadar her türlü yapıların mekanik tesisat sistemlerinin tasarımlarını yapmaktadır.

Melek Hande Ultav

1985 Ankara doğumludur. 2008 yılında Başkent Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur.  2013 yılı Bahçeşehir Üniversitesi MBA Programını bitirmiştir. 2009-2021 yılları arasında Temelsu Uluslararası Mühendislik AŞ’de çalışmıştır. 2011 yılında Alarko Carrier firmasında çalışmaya başlamış, 2015 yılında Teknik Destek Şefi , 2018 yılında  İş Geliştirme Şefi olarak görev yapmış,  2021 yılından itibaren de aynı firmada Satış Müdür Yardımcı olarak görev yapmaktadır. TTMD Ankara il temsilciliğinde ve Dergi komitesinde çeşitli görevler almıştır. Evlidir.

Fatma Dilşad Baysan Çolak

1974 Burdur doğumludur. 1992 yılında Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden, 1997’de İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Aynı yıl İntervalf San ve Tic Ltd Şti’nde Satış Mühendisi olarak profesyonel iş hayatına başlamıştır. 1997 – 2009 yılları arasında aynı kurumda Satış Mühendisliği ve Teknik Müdürlük görevlerinin ardından iş hayatına Spirax Sarco Valf San ve Tic A.Ş.’de Teknik Müdür ve Ülke Satış Müdürlüğü görevleri ile devam etmiştir. Bu süreçte yurt içinde ve yurt dışında, buharın verimli, emniyetli ve sürdürülebilirlik hedeflerine uygun kullanımı konularında aktif olarak çalışmalar yapmış ve eğitimler vermiştir. Halen Spirax Sarco Valf San ve Tic A.Ş.’de Türkiye ve EMEA Gelişmekte Olan Ülkeler Genel Müdürlükleri görevini sürdürmektedir.

Gülsu Ulukavak Harputlugil

1998’den bu yana akademik araştırmacı olarak çalışmaktadır. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Mimarlık Doktora derecesini almıştır. 2005 yılında, Hollanda Eindhoven Teknik Üniversitesi “Bina Performans Simülasyonu” grubunda 6 ay boyunca “misafir araştırmacı” olarak; doktora sonrasında ise, Hollanda Delft Teknik Üniversitesi’nde 6 ay boyunca “doktora sonrası araştırmacı (post-doc)” olarak çalışmıştır. Akademik araştırmalarını, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde “Doçent” olarak devam ettirmekte ve Mimari Tasarım Stüdyosu, Fiziksel Çevre Denetimi ve Yapı Sistemleri de dahil olmak üzere çeşitli Lisans ve Yüksek Lisans dersleri vermektedir.

Bina performans değerlendirme, performans simülasyonları ve bina fiziği konusunda güçlü bilgi birikimi ve geniş bir akademik geçmişe sahiptir. Araştırmaları, bina performans değerlendirme teknikleri, tasarım sürecinde performans değerlendirmesinin iyileştirilmesi ve bina kullanıcılarının davranışları aracılığıyla iç mekan çevre kontrolüne odaklanmıştır. Araştırmalarının çoğu TÜBİTAK ve British Council Newton Fund tarafından finanse edilmiştir. İlgili alanda “kıdemli uzman” olarak birçok ulusal ve uluslararası araştırma projesinde yer almıştır.

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı ve aynı üniversitenin Yüksek Performanslı Binalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir. IEA EBC TCP’nin (IEA Energy in Buildings and Communities Technology Collaboration Program) Türkiye resmi temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi, IBPSA (Uluslararası Bina Performansı Simülasyon Derneği) üyesi, 2017 yılından bu yana TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) üyesidir. Ayrıca, IBPSA-Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Gökhan Tatlıdede

1984 yılında Mardin’de doğdu. 2008 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldu. 2008 ve 2009 yıllarında yurt dışında saha ve test-ayar-dengeleme mühendisi olarak görev aldı. 2010 yılında çoğunluğu yurt dışı projeler olmak üzere mekanik tesisat proje mühendisi olarak çalışmaya başladığı şirkette 2013 yılında tasarım müdürlüğü görevini üstlenmiş olup 2020 yılından beri aynı şirkette yönetici ortak olarak çalışmayı sürdürmektedir. Erasmus Projeleri olan From Zero to Hero ve Icoins projelerinde TTMD’yi temsil etti. 2019-2022 yılları arasında TTMD Dijitalleşme Komitesinde görev aldı. 2021-2023 yılları arasında TTMD adına TOBB İklimlendirme Meclisi’nde Enerji Verimliliği Analizleri Grubunda TTMD’yi temsil etti. TTMD bünyesinde birçok farklı çalışma grubunda da yer alarak TTMD faaliyetlerine destek olmuştur. 2021 yılından beri ISKAV’da Test-Ayar ve Dengeleme Komisyonu’ndaki görevini sürdürmektedir.

Nevroz Karakuş

01 Ocak 1980 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırşehir’de tamamladıktan sonra 2005 yılında Gaziantep Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünü 2011 yılında da Bahçeşehir üniversitesi işletme yüksek lisansını bitirdi.

2006 yılında Ankara’da eski adı Isısan A.Ş şimdiki adı Bosch Termoteknik A.Ş’de satış sorumlusu olarak meslek hayatına başladı, 2011 yılında Ege ve Akdeniz bölge müdürü olarak İzmir’e taşındı, 2016 başında da Kurumsal satış ve iş geliştirme müdürü olarak İstanbul’a taşındı. 2017 yılı ortasında TTMD bünyesinde dijitalleşme komitesini ekip arkadaşları ile birlikte kurdu. 2020 yılında Türkiye iş geliştirme müdürü olarak İzmir’e tekrar döndü. 2023 şubat ayı itibarı ile Bosch Termoteknik Elektrikli Sistemler Türkiye satış müdürü olarak görev yapmaktadır.

Türkü söylemeyi, Klarnet çalmayı, spor yapmayı, doğada zaman geçirmeyi ve bahçe faaliyetlerini seven Nevroz Karakuş, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Onur Tuğa

1975 yılında Ankara’da doğdu. Orta ve lise öğretimini Ankara Gazi Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2002 yılında, “Değişken Yük Koşullarında Çalışan Klima Havalandırma Santralının Bilgisayar Ortamında Benzeşimi” konulu teziyle aynı bölümde Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini yaparken, sektörde tasarım ve müşavirlik hizmetleri veren Gürmen Mühendislik ve Bahri Türkmen Mühendislik firmalarında tasarım mühendisi olarak çalıştı.

2002 yılında, proje ve müşavirlik hizmetleri üretmek amacıyla, OTM Mühendislik Müşavirlik İnşaat şirketini kurdu. Sektörde önde gelen firmalarla birlikte yurt içi ve yurt dışında farklı projelerde edindiği deneyimler çerçevesinde; Hastane, Otel, Hava Limanı, AVM, İş Merkezi, Rezidans, Eğitim Kurumu, Kamu Binası, Veri Merkezi, Askeri Tesis, Spor Kompleksi gibi birçok yapının da mekanik tesisat tasarımlarına imza attı. Ulusal ve uluslararası standartlara uygun, çeşitli ve fonksiyonel çözümler üretirken, aynı zamanda çevresel ve sürdürülebilirlik kavramlarını ön planda tutarak, yenilikçi teknolojileri optimum düzeyde uygulayarak, sağlıklı yarınların yaratılmasına yardımcı olacak projeler hazırlamaya devam etmektedir.

TTMD, TMMOB MMO, ODTÜ Mezunlar Derneği, ASHRAE üyelikleri bulunan Onur TUĞA, evli ve iki çocuk sahibidir.

Ömer Faruk Eroğlu

1955 yılında Antakya da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antakya da tamamlandıktan sonra 1987 yılında Fırat Üniversitesi Müh.Fak. Mak.Müh Bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrası askerlik öncesinde TPAO Batman Böl. Müdürlüğü Kuyu Tamamlama departmanında çalıştı. 1990-91 yılları askerlik hizmeti sonrası 4 yıl Ankara da mühendislik firmalarında proje mühendisliği ve teknik müdür pozisyonlarında görev yaptı. 1995 yılında EKO Müh.San ve Tic. Ltd.Şti’ni kurdu halen bu şirketin Şirket Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Kuruluşundan bu yana EKO Müh. olarak proje sektöründe hizmet vermektedir. Uzmanlık alanları endüstriyel tesisler ve proses projeleridir.

Ece Fırat

1992 yılında doğdu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü bitirdi. 2016 yılında Haliç Mekanik Enerji Sistemleri, 2017’de RES Enerji Sistemleri’nde çalıştı. 2018 yılında satış mühendisim olarak başladığı Selnikel Enerji Isı Hava Teknikleri A.Ş.’de Marmara Bölge Satış Şefi olarak çalışmaya devam etmektedir. Evli ve İstanbul’da yaşamaktadır.

E-Bülten Kayıt