ÜÇAY Mühendislik EIF 15. Dünya Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’na Katılıyor
Yenilenebilir ve temiz enerji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ezber bozan ÜÇAY Mühendislik, İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’na 121 metrekarelik standıyla katılacak. Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber enerjinin her geçen gün daha önemli hale geldiğini ifade eden ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “ÜÇAY olarak fuarda ziyaretçilerimize Ar-Ge odaklı projelerimizi sunacağız. Ezber bozmaya devam edeceğiz” dedi.
Alanında 22 yıldır Türkiye lideri olarak hizmet veren ÜÇAY Mühendislik, İstanbul Fuar Merkezi (İFM)’nde 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’na katılacak. Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’nın hem Türkiye enerji sektörü hem de kendileri için önemli olduğunu ifade eden ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, fuara 121 metrekarelik bir alanla katılacaklarını söyledi.
Katıldıkları fuarlara büyük bir titizlikle hazırlandıklarını ifade eden Eray, “Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber enerjinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Enerjide dışa bağımlı olan sanayi ülkelerinde fabrikalar, ya üretimi azalttı ya da üretimi durdurmak zorunda kaldı. Avrupa’da çeşitli ülkeler enerji krizinden dolayı art arda önlem alarak bu kışı en az hasarla atlatmanın uğraşısı içerisinde… Durum böyle olunca akıllara hep şu soru geliyor: Enerjide dışa bağımlı olmaktan nasıl kurtulabiliriz? ÜÇAY Mühendislik olarak enerji alanındaki çalışmalarımızı, projelerimizi Enerji Verimliliği Kongre ve Fuarı’nda ziyaretçilerimizle buluşturacağız.” dedi.
Türkiye’nin çok önemli bir güneşlenme sahasına sahip olduğunun özenle altını çizen ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “Ülkemiz, bulunduğu coğrafik koşullar göz önüne alındığında çok ciddi bir güneş potansiyeline sahip. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin güneş alma süresinin enerji anlamında değerlendirilmesi gerekiyor. ÜÇAY Mühendislik’in Güneş Enerji Santralleri (GES) başta olmak üzere yenilenebilir ve temiz enerji alanındaki çalışmaları ile kendi enerjimizi kendimizin üretmesi mümkün. Enerjisini kendi üreten ülkeler de enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulur. Hani klasik bir söylem vardır ya; ‘enerjiyi yöneten ülkeler geleceği de yönetir’ diye… İşte biz de kendi enerjimizi kendimizin üretmesi ve enerji anlamında dışa bağımlı olmaktan kurtulmamız durumunda Türkiye’nin çok önemli avantaj sağlayacağına inanıyoruz.” ifadesini kullandı.
ÜÇAY Mühendislik olarak yenilenebilir ve temiz enerji konularında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Eray, Türkiye’de tahminen 80 milyon metre kare çatı alanı bulunduğunu vurguladı. ÜÇAY Mühendislik Enerji Grup Direktörü İlgin Eray, “Bu kadar alanda günümüz teknolojisindeki güneş enerjisi panellerinin kullanılmasıyla Keban ve Atatürk Barajı’nın ürettiği kadar enerji üretmek mümkün. Enerji tüketiminde binalar en yoğun yerler olarak karşımıza çıkıyor. Binaların kendi ürettiği enerjileri kullanması, enerjide dışa bağımlılığın azalmasına da katkı sağlayacaktır. İklim krizinin etkilerini yoğun olarak görmeye başladığımız günümüzde enerjisini üreten ve karbon emisyonlarının azalmasına katkı sağlayan binalara yönelim de hızla artıyor. ÜÇAY Mühendislik Ar-Ge kadrosu olarak bizler de enerji verimliliği ve temiz enerji üretimi konularında iddialı çalışmalarla ezber bozuyoruz.” dedi.
AR-GE çalışmaları ile ÜÇAY Mühendislik’in farkını ortaya koyduğuna dikkati çeken Eray son olarak şöyle konuştu: “ÜÇAY’ınmühendisleri tarafından çevreci yaklaşımı ile geliştirilen ZeroHouse’ta hedef; karbon izini nötrlemek. ZeroHouse’ta yapılar için gerekli olan ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacı Isı Pompası Sistemleri, Yerden Isıtma Sistemleri ve VRF Sistemlerin kombine edilmesi ile karşılanmaktadır. Elektrikli araçların şarj istasyonu kurulumu da ZeroHouse konseptine entegre edilmiştir. Bu sistemler için gerekli olan elektrik enerjisi güneşten elektrik üretebilen Fotovoltaik Paneller ile sağlanmaktadır. Yenilenebilir Enerji Sistemleri sayesinde fosil yakıtlara bağımlı kalmadan enerji üreten ZeroHouse yapılar, karbon salınımsız bir dünya için de kritik bir konumda bulunmaktadır.”