Ventis Proje ve Üretim Sorumlusu Sezer Doğan: “2024’te 30’dan fazla projeye imza attık”

İklimlendirme sektörünün öncü firmalarından Ventis Havalandırma’nın Proje ve Üretim Sorumlusu Sezer Doğan, şirketin 2024 yılı değerlendirmeleri ile 2025 yılı beklenti ve hedeflerini HVAC 360 Haber Portalı okurlarıyla paylaştı.
Ventis Havalandırma olarak, zorlu geçen 2024 yılında hem üretim hem de uygulama alanında birçok önemli projeye imza attık ve sektörümüzde fark yaratmaya devam ettik. Geçtiğimiz yıllara oranla şirketimiz, satış ve anahtar teslim taahhüt projelerde yukarı yönde ciddi bir ivme yakaladı. Temennimiz bu başarımızın artarak devam etmesi. Bu başarımızı; müşteri odaklı hizmet anlayışımıza, alanında uzman ekibimize, güçlü Ar-Ge’mize üretim ve stok kabiliyetimize borçluyuz.
“Aktif 22 şantiyemiz var”
2024’te 30’dan fazla projeye imza attık. Bunların bir kısmında üretim, bir kısmında ise hem üretim hem de uygulama var. Şuanda aktif 22 şantiyemiz var. Bazılarında artık sona gelmiş durumdayız. Amacımız sadece yeni projeler almak değil, mevcut projelerimizde yüksek performanslı sistemler kurarak, yüksek müşteri memnuniyeti sağlamak. Onların yaptığımız işten memnun olmalarını görmek bizim en büyük motivasyon kaynağımız oluyor. Bizleri daha çok ve daha titiz çalışmaya sevk ediyor.
“İnsan kaynağına ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz”
Yılın sonuna yaklaşırken hava kanalı satışlarımızdaki artışın da üretimdeki dikkatimizden kaynaklandığını düşünüyorum. kaliteli ve sızdırmazlık oranı yüksek hava kanalları üretiyoruz. Çünkü üretimimizi geliştirmek, daha verimli daha kaliteli ürünler geliştirmek için durmaksızın çalışıyor, insan kaynağına ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz.
“Hava kanallarımızı, Türkiye’de nadir olan kalite belgeleri ile satışa sunacağız”
Ayrıca başarımızı, bazı önemli kalite belgeleri ile taçlandırmak istiyoruz. Başvurularımızı yaptık, yakın zamanda hava kanallarımızı, Türkiye’de nadir olan kalite belgeleri ile tescilleyip, satışa sunacağız. Normalde hava kanallarında sadece üretimde kullanılan sacın kalite belgesi oluyordu, biz kanallarımızı, belirli mukavemet ve sızdırmazlık testlerine tabi tutuyoruz. Bunu da resmi kurumlar aracılığı ile belgelendirerek, kendi alanımızda farkımızı ortaya koymak istiyoruz.
“2025 yılında teknoloji yatırımlarımıza devam edeceğiz”
2025 yılında ise üretim hattımızda bazı güncellemeler yapmak istiyoruz. Mevcut üretim hattımız için teknoloji yatırımlarımıza devam edeceğiz. Tesisimiz, üretim kapasitesi ile bölgedeki sayılı birkaç firma arasında yer alıyor, ancak kapasitemizin daha da üzerine çıkmak istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de emin adımlarla ilerliyoruz. Gerek üretim alanında gerek uygulama alanında çok ciddi işler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Mühendislik kabiliyetimiz sayesinde sektörümüze, yön veren firmalar arasına girmeyi başardık.
Şimdiden herkesin yeni yılının hayırlı olmasını ve başarı dolu geçmesini diliyoruz.’’ dedi.