Wilo, Akıllı Şehirler İçin Akıllı Çözümler Üretiyor
İnovasyon kültürünü benimseyerek yenilikçi bakış açısıyla pompa sistemleri sektörünün öncüsü olan Wilo, bugün 10 bine yakın ürün çeşidiyle enerji kaynaklarının akıllı ve verimli kullanıldığı bir dünya için çözümler sunuyor. Yüksek verimli çözümleri sayesinde insanların doğa ve teknolojiyle daha uyumlu, huzurlu ve mutlu yaşayacağı akıllı şehirlerin alt yapısını oluşturuyor. 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamada bulunan Wilo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Ürek, markanın 2020 yılı vizyonunun temelini oluşturan “Çözüm Odaklı Teknoloji Şirketi” anlayışıyla sürdürülebilir dünya için Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.
Sürdürülebilir bir gelecek için büyük önem taşıyan akıllı şehirlerde; şehrin içerisinde bulunan akıllı cep telefonu, akıllı evler, akıllı aydınlatmalar ve akıllı pompalar gibi cihazlardan elde edilen veriler sayesinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Akıllı cihazların elde ettiği verilerin analiziyle zamandan, enerjiden, sudan ve atıklardan tasarruf sağlanarak insan ve doğa dostu bir hayat hedefleniyor. Bu noktada teknolojinin ve dijitalleşmenin toplum yararına kullanılmasını benimseyen çalışmalar önem kazanıyor.
Binalarda, endüstride ve altyapı uygulamalarında bulunan ısıtma, soğutma, havalandırma sistemlerinin yanı sıra su temini ve atık su uygulamalarında da kullanılan pompa sistemlerinin öncü markası Wilo; insanlar, ürünler, hizmetler ve çözümler arasında akıllı ağ bağlantıları oluşturup dijitalleşmeden maksimum seviyede yararlanıyor. 2020 yılını “Çözüm Odaklı Teknoloji Şirketi” olarak belirleyen Wilo, geliştirdiği akıllı ve yapay zekalı ürünler ile akıllı şehirlerin altyapı oluşumuna destek oluyor.
“Akıllı şehirlere yatırım yapmamız şart”
Wilo’nun sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak önümüzdeki yıllarda insanların hayatlarını derinden etkileyecek altı küresel mega trend tanımladığına dikkat çeken ve 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında açıklamada bulunan Wilo Türkiye Genel Müdürü Mehmet Ürek, “Globalleşme, akıllı şehirler, enerji sorunu, iklim değişikliği, kuraklık ve dijital dönüşüm olarak belirlediğimiz mega trendlerle bağlantılı çözümler geliştirmek üzerine çalışmalar yapıyoruz. Tüm yatırımlarımızı dünyaya hızla yön verecek bu mega trendler ışığında gerçekleştiriyoruz. Yüksek verimli teknolojilerimiz ve akıllı ürünlerimiz ile tüm dünya kaynaklarının, suyun ve enerjinin daha tutumlu bir biçimde kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.
Yapılan araştırmaların 2050’de dünya nüfusunun yüzde 80’inin şehirlerde yaşayacağını gösterdiğine dikkat çeken Mehmet Ürek, dolayısıyla önümüzdeki yıllarda ciddi problemlerle karşılaşmamak için akıllı şehirlere yatırım yapmak gerektiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu; “T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” ile Türkiye’nin Akıllı Şehir vizyonu, temel değerleri, stratejik amaçları ve hedefleri tanımlanmış ve bununla ilgili öncelikli eylem planları oluşturulmuş durumda. Biz de Wilo Türkiye olarak bu doğrultuda hem ülkemize hem de dünyaya sürdürülebilir bir gelecek sunmaya katkıda bulunmak için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz.”
Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu dahil birçok prestijli projede çözüm ortağı
Wilo’nun dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de birçok prestijli projede çözüm ortağı olarak tercih edildiğini belirten Mehmet Ürek, “Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olan Vodafone Park’ta ısıtma, altyapı ve çim sulama işlemleri için yüksek oranda enerji tasarrufu sağlayan pompa çözümlerimiz kullanıldı. Yerden ısıtma sistemleri için yüksek enerji verimliliğine sahip olan Wilo Stratos pompaları kullanılırken, çim sulamada hidrolik açıdan verimliliği yüksek olan pompalarımız tercih edildi. Altyapıda ise atık suyun parçalanarak uzaklaştırılması için güçlü parçalayıcı bıçak teknolojisine sahip pompalarımız ile çözüm sağladık. Bunun yanı sıra İstanbul’un en prestijli yapılarından biri olan Zorlu Center projesinde ise genel alanlardaki ısıtma ve soğutma hattında ve kullanma suyu hidroforunda tasarruflu pompa çözümlerimiz ile yer aldık” diye konuştu.
“Akıllı ve yapay zekalı ürünlerimizle sistem verimliliğini maksimuma çıkarıyoruz”
Dijitalleşme vizyonlarının en önemli örneklerinden birinin de dünyanın ilk akıllı pompası olan Wilo Stratos MAXO ürünü olduğunu belirten Ürek, “Çalışma şartlarını kendi kendine öğrenebilen Wilo-Stratos MAXO, sadece pompa verimliliğini değil sistem verimliliğini de maksimum seviyelere ulaştırıyor. Bu ürünümüzü akıllı bir pompa haline getiren en önemli özelliklerden biri ise “Wilo Net” teknolojisi sayesinde sistemdeki diğer Wilo ürünleriyle etkileşim kurabilmesidir. Akıllı ara yüzü sayesinde mobil cihazlarla etkileşime geçebilen ve tüm verilere anlık olarak ulaşılmasını sağlayan Stratos MAXO, Design Plus ve Blue Innovation ödüllerinin de sahibi” dedi.
Wilo’nun bir başka ürünü olan Nexos yapay zeka teknolojisine sahip Wilo-Rexa SOLID-Q’nun ise yüksek işletim güvenilirliği, düşük bakım ihtiyacı, enerji tasarrufu, ihtiyaca göre dizayn edilebilme gibi yeni nesil özellikleri bünyesinde barındırdığını söyleyen Ürek, bu ürünün akıllı ara yüzü sayesinde mobil cihazlarla da etkileşime geçebildiğini ifade etti.