YTÜ – GRUNDFOS Akademi İş Birliğiyle Yeni Nesil Gelişim Programı’nın 2’ncisi Başlıyor
Dünya’nın lider su çözümleri üreticisi Grundfos’un bünyesindeki Grundfos Akademi ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Engineering 360° Online Sertifika Programı’nın 2. Modülü başlıyor.
Grundfos Akademi’nin her seviyedeki mühendis ve teknik profesyoneller için tasarlanmış 360 derece yeni nesil yetkinlik gelişimi programı olan “Engineering 360°”ın 2. Modül Sertifika Programı 10 Haziran’da başlayacak. Katılımcılar, Prof. Dr. Özgür Atayılmaz ve Prof. Dr. Emre Alkin’in de konuşmacı olacağı programın sonunda YTÜ onaylı sertifika kazanma imkanına kavuşacak.
Mekanik mühendislik sektöründe çalışan ve bu konuda uzmanlıklarını geliştirmek isteyen profesyonellerin iş yapma becerilerini tüm yönleriyle geliştirmelerini sağlamak amacıyla Grundfos, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle sertifikalı “ENGINEERING 360°” programına, 2. Modül ile kaldığı yerden devam ediyor.
Isıtma – soğutma alanında yeni nesil teknolojik çözümler ile pek çok uygulamaya kaynak olacak 2. modül eğitim programı, akademik ve teorik bilgileri uygulanabilir pratik bilgiler ile bir araya getirerek yepyeni bir bakış açısı sunuyor.
TÜM SORUNLARINIZIN ÇÖZÜMÜ
Profesyonel kariyerlerinde proje geliştirmek, maliyetlerden ve enerjiden tasarruf sağlamak isteyen ancak bu konularda sorun yaşayan kişiler, Yıldız Teknik Üniversitesi Profesörlerinin tecrübesi ve Grundfos Ürün ve Satış Müdürlerinin deneyimleri ile tüm sorularının çözümlerini bulacak.
KAPSAMLI EĞİTİM MODÜLÜ
Engineering 360° Online Sertifika Programı’na; mekanik tesisat sektöründe faaliyet gösteren, tasarımcı, uygulamacı, Ar-Ge departmanı çalışanı, imalatçı, kontrol otomasyon, satış – pazarlama ve ilgili alanda faaliyet gösteren mühendisler katılım sağlayabilecek.
Akademi ve sektörden uzmanların gerçekleştireceği programın içeriği ise; “İklimlendirme sistemlerindeki sulu soğutma devrelerinde, Direnç Kontrollü Sistemler ile DiPu (Güç Kontrollü) Sistemlerin, Termodinamik, Isı Transferi ve Akışkanlar Mekaniği temellerini kullanarak, enerji, konfor ve ekonomik analizlerin gerçekleştirilmesi” olarak belirlendi.
Engineering 360° Online Sertifika Programı’nın konu başlıkları şu şekilde:
- Soğutma Devrelerinde Direnç Kontrollü Sistemlere (Vana+Balans Vanalı) ve Soğutma Devrelerinde DiPu (Güç Kontrollü) Sistemlere Genel Bakış
- DiPu Çözümünde Sistem Dengeleme ve Konfor Şartlarının Analizi
- DiPu Çözümünde Enerji Analizi
- DiPu Çözümünde Termoekonomik Analiz
Program Kazanımları ise şöyle sıralandı:
- Güç Kontrollü (DiPu) sistemlerin termoekonomik analizi becerisinin kazanılması.
- Güç Kontrollü (DiPu) sistemlerin dengeleme ve konforda sağlayacağı artıların belirlenmesine yönelik hesaplama becerisinin kazanılması.
- Sulu soğutma devrelerinin dağıtım ve kontrolünde, bilimsel-mühendislik bakış açısının sağlanması.
- İklimlendirme sistemlerindeki sulu soğutma devrelerinde çalışan sistemler yerine optimum sistemlerin oluşturulması becerisinin kazanılması.
YTÜ SEM ONAYLI SERTİFİKA KAZANMA İMKANI
Prof. Dr. Özgür Atayılmaz ve Prof. Dr. Emre Alkin’in de konuşmacı olacağı, Grundfos’un soğutma sistemleri için tasarladığı yeni çözümü Distributed Pumping üzerine yoğunlaşılacak modülün sonunda YTÜ onaylı sertifika kazanma imkanı da bulunuyor.
Sertifika programı YTÜ SEM onaylı gerçekleşecek olup eğitim sonunda ödül verilecektir. Sertifika hak edişinde minimum %80 katılım şartının tamamlanması gerekiyor.