Ar-Ge Faaliyetleri ile Türkiye’de İlklere İmza Atan Standart Pompa, Üniversitelerle İş Birliğini Sürdürüyor

Standart Pompa, kızgın yağ pompalarının kullanım ömrü ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik yeni bir proje için Doğuş Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Endüstriyel tesislerde kullanılan kızgın yağ pompalarında genellikle kaymalı yataklar kullanılır. Bu yataklarınsa yüksek devirde, yüksek sıcaklıkta, gerektiğinde agresif ortamda yüksek performans göstererek çalışması beklenir.

Bu bağlamda, Doğuş Üniversitesi ve Standart Pompa Ar-Ge Merkezince yürütülecek projenin ilk adımında çeşitli mukavemet testleriyle yeni kaymalı yatak için en uygun malzeme belirlenecek, ardından tasarım ve prototip üretimi gerçekleştirilecek.

Kızgın yağ pompalarında bulunan kaymalı yatakların üretiminde kullanılan malzemeler genel olarak yabancı menşeli olduğu için, söz konusu proje başarılı şekilde tamamlandığında Türkiye’nin bu yönde dışa bağımlılığının önemli ölçüde azalacağı düşünülmekte.

Her geçen gün değişen ihtiyaçlara optimum çözümler üretmek için yıllık cirosunun %3’lük bir bölümünü Ar-Ge’ye ayıran Standart Pompa, sektörde Ar-Ge faaliyetlerine en çok önem veren firmalar arasında yer alıyor.

E-Bülten Kayıt