ADS Mühendislik’in Türkiye’de ki yapılanması hakkında bilgi alabilir miyiz?
ADS Mühendislik, 2000 yılında kurulmuş olup son derece deneyimli organizasyonu ve küresel markaların partnerliği ile ürün teknik servis ve satış, anahtar teslim çözümler ve mühendislik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Kurulduğu tarihten bu yana müşterilerine çözüm odaklı yenilikçi fikirler sunan ADS Mühendislik, 20 yılı aşkın tecrübesi ile başta ülkemiz olmak üzere Avrupa, Asya ve Afrika’da endüstriyel elektrik ve otomasyon alanında çözüm ortağı olduğu projelere değer katan yenilikçi bir firmadır.
Büyük bir bölümü mühendis ve teknikerden oluşan 100’e yakın çalışanı, İstanbul merkez olmak üzere Çorlu ve Adana’daki toplam 5.000 metre kare kapalı, 2.500 metre kare açık alana sahip yerleşkesiyle birlikte; müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap vermekte ve yine oluşacak ihtiyaçlara göre kadrosunu genişletmektedir.
ADS Mühendislik mevcut organizasyonuyla endüstriyel tesislerde ve bina komplekslerinde; anahtar teslim elektrik ve otomasyon projeleri, pano proje ve imalatı, saha montajı, devreye alma işlemleri, sürücülü motor projeleri ve sürücü teknik servis hizmetleri sunmaktadır.
ADS Mühendislik’in ürün grupları ve hizmetleri nelerdir?
ADS Mühendislik olarak satış ve satış sonrası servis hizmetlerimizde ki güçlü stok yapımızla ABB’nin lider partner firmasıyız. Uzmanlık alanlarımızı ve hizmetlerimizi sıralayacak olursak;
- ABB Ürünlerinin Satış Bayiliği
(Frekans Konvertörleri, Şalt Ürünleri, Motor, Enstrüman, Servis Ürünleri) - ABB Yetkili Servis Hizmeti (Frekans Konvertörleri, SoftStarterlar, Elektrifikasyon Ürünleri)
- Otomasyon ve Kontrol Sistemleri
- Pano Tasarım ve İmalatı
- Veri İletimi
- Alçak Gerilim Dağıtım Çözümleri
- Mühendislik ve Tasarım
- Anahtar Teslim Çözümler
Pandemi, ADS Mühendislik’i nasıl etkiledi?
Koronavirüs’ün her sektörü etkilediği gibi elektrik ve otomasyon sektörünü de ciddi bir şekilde etkilediğini söyleyebiliriz. Özellikle üretim sektörü gibi her saniyenin değerli olduğu bir alanda insan gücü faktörünün azalması, tüm dünyada küresel bir kriz haline dönüştü.
ADS Mühendislik olarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek ve hizmetlerini kesintisiz alabilmelerini sağlayabilmek için pandeminin başladığı dönemde bir kriz masası oluşturup, pandemi yol haritamızı belirledik. Belirlemiş olduğumuz yol haritamızdaki en önemli kriterimiz ise “7/24 hizmet” anlayışını devam ettirmekti. Bu bağlamda pandemi döneminde firmalar küçülmeye giderken ADS Mühendislik olarak biz ailemizi büyütmeye karar verdik. Ekiplerimize dahil olan yeni arkadaşlarımız ile birlikte müşteri bölgelerini belirleyip hızlı çözüm üretebilecek alt yapıyı oluşturduk. Evden çalışabilecek durumda olan arkadaşlarımıza gerekli destek ve anlayışı göstererek onların bu süreci en iyi şekilde atlatmaları için çalışmalar gerçekleştirdik.
Tüm bu süreçler, bir bütün olarak değerlendirildiğinde ADS Mühendislik olarak pandemi döneminde %100’lük bir büyüme başarısı elde ettiğimizi söyleyebilirim. Ekibimize yeni kazandırmış olduğumuz çalışma arkadaşlarımız ile birlikte “7/24” kesintisiz hizmet anlayışımızı güçlendirerek devamlılığı sağladık.
Endüstriyel tesislerde ve binalarda “doğru otomasyon sistemi seçimi” için belirleyici faktörler nelerdir?
Endüstriyel tesislerde doğru otomasyon sistemi seçimi için 5 faktör bulunmaktadır. Bunlar;
- Müşteri taleplerinin incelenmesi
- Müşterinin gerçek ihtiyaçlarının belirlenmesi
- Talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda oluşturulacak ön projelendirme ve simülasyon çalışmaları
3.1 Uygulamaya yönelik doğru ürünlerin seçilmesi
3.2 Donanım ve yazılım fonksiyonlarının seçilmesi
3.3 Yazılım programları üzerinde sistemin doğrulunun simüle edilmesi - Verim analizlerinin gerçekleştirilmesi ve müşteriye sunulması
- Müşteriden gelen isteklerin değerlendirilip simülasyon ve projelerin güncellenerek müşteriye tekrar sunulması
Bir yanda hızla artan dünya nüfusu diğer yanda hızla tükenen kaynaklarımız ve gitgide büyüyen iklim krizi… Bu noktada otomasyon sistemleri, özellikle tasarruf noktasında nasıl bir rol üstleniyor?
Otomasyon sistemlerinin iklim krizinde üstlendiği rolü anlayabilmek için öncelikle otomasyonun tam olarak tanımını kavramamız gerekiyor.
İnsan gücü ve makinenin gerçekleştirdiği tüm işleri tek bir çatı altında toplayan ve kontrol etmeyi sağlayan sistemlerin tümüne “otomasyon” denilmektedir. Bu noktada otomasyon sistemleri; tarım, endüstri, enerji ve birçok farklı sektör için zaman, iş gücü verimliliği ve enerji verimliliği konularında ciddi katkılar sağlıyor.
Otomasyon sektörünün geleceğine ilişkin öngörüleriniz nelerdir?
Dünya’da pandemi dönemiyle başlayan dijital dönüşüm otomasyon sektörünün hayatımızdaki rolünü de giderek güçlendirdi. Daha önceki yıllarda otomasyon sistemleri sadece endüstri ve enerji alanlarında kullanılırken günümüzde ev aletleriyle birlikte yaşam alanlarımıza kadar yer edindiğini görebiliyoruz.
Endustri 4.0 kavramlarıyla birlikte gelecekte otomasyon sektöründe; sipariş, üretim ve sevkiyat operasyonlarını tek çatı altında toplayan otomasyon sistemlerine daha fazla ihtiyaç duyulacağını düşünüyoruz.